foto: LETA
Policija aizturējusi vīrieti, kurš izteicis draudus deputātam Pūcem; kratīšanas laikā, iespējams, konfiscētas narkotikas
Deputāts Juris Pūce.
112
2021. gada 30. oktobris, 14:29

Policija aizturējusi vīrieti, kurš izteicis draudus deputātam Pūcem; kratīšanas laikā, iespējams, konfiscētas narkotikas

Jauns.lv

Saistībā ar sociālajos tīklos izplatīto video, kurā redzams, ka kāda persona seko Saeimas deputātam Jurim Pūcem un agresīvi izturas, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot, policisti piektdien, 29. oktobrī šo personu aizturēja.

Saistībā ar videoklipu, kas šonedēļ parādījās sociālajos tīklos, kurā kāda persona izsaka draudus deputātam Jurim Pūcem, Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī tika uzsākta restoriskā pārbaude.

Tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma 231. panta pirmās daļas - par huligānismu. Kriminālprocesa ietvaros tika nopratināti liecinieki, iegūti videnovērošanas kameru ieraksti, kā arī vakar, 29. oktobrī, policijā vērsās persona par saņemtiem draudiem.

Likumsargi personu identificēja un, noskaidrojot atrašanās vietu, vakar viņu aizturēja. Kratīšanas laikā pie personas tika konstatēts maisiņš ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu, kam tiks veikta ekspertīze.

Šobrīd aizturētais atrodas izolatorā. Šī persona jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka Krimināllikumā ir paredzēta atbildība arī par sociālā naida izraisīšanu, neslavas celšanu un draudiem nodarīt smagus miesas bojājumus.

Jau ziņots, ka 28. oktobrī soctīklos nonācis video, kurā redzams un dzirdams, kā kāds vīrietis uz ielas izsaka draudus politiķim Jurim Pūcem.

Video sākas ar skatu, kā kāds vīrietis cieši seko Jurim Pūcem, izsaka dažādus verbālus apvainojumus un draudus, cenšoties politiķi izprovocēt.

"Tu gribi piparus acīs? (..) Es tevi brīdinu! Tu grūstījies, es tevi brīdinu! Pamēģini, maukas bērns, vēlreiz. Dzirdi?! Pamēģini, maukas bērns! Pamēģini, maukas bērns, vēlreiz. Izmēģini, noriskē," dzirdams video. 

Uz to Pūce mierīgā tonī saka: "Man šķiet, ka jums nav nekādas morāles, jūs nemākat sarunāties." Taču politiķis tiek pārtraukts ar tekstu: "Kā ar jums gondoniem sarunāties? Kā ar jums mēsliem sarunāties? Es ar mēsliem runāju viņiem saprotamā valodā. Ar zagļiem! Un meļiem!"