foto: Paula Čurkste/LETA
Svarīgi risināt Covid-19 krīzi, nevis radīt jaunas krīzes, norāda Bordāns
Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns.
Politika
2021. gada 29. oktobris, 08:05

Svarīgi risināt Covid-19 krīzi, nevis radīt jaunas krīzes, norāda Bordāns

Jauns.lv / LETA

Pašlaik Latvijā ir svarīgi risināt Covid-19 krīzi, nevis radīt jaunas krīzes, runājot par nestabilitāti valdībā, šorīt Latvijas Radio izteicās Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns.

Pēc Bordāna vārdiem, pašlaik aktuāls ir jautājums par kompetenci krīzes vadībā - gan Veselības ministrijā, gan Covid-19 krīzes pārvaldībā kopumā.

Taujāts, vai veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tiek galā ar pienākumiem, Bordāns tieši neatbildēja, klāstot, ka valdību veido politiskie spēki, bet darbu vada premjers, kuram jāorganizē komandas darbs, tomēr konkrētā joma ir ministra atbildība.

Es nevaru runāt par citas ministrijas darbu, jo atbildu par savu jomu, izteicās politiķis.

Arī aicināts vērtēt, vai Kariņa vadītā valdība ir stabila, Bordāns tiešu atbildi nesniedza, sakot, ka viņam jautājums, valdība krīt vai nekrīt, neesot primārs.

Kā ziņots, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) ir pieprasījusi veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Kariņš pēc vēstules tikās ar LĀB un paziņoja, ka saspīlējums starp veselības nozari un veselības ministru ir kritisks. Ministru prezidents vispirms sasauca koalīcijas pārstāvju sanāksmi, pēc kuras neuzticība Pavļutam netika pausta, bet šodien tiek organizēta arī koalīcijas un mediķu organizāciju tikšanos, lai veidotu dialogu un rastu risinājumus veselības nozarei sarežģītajā situācijā.