foto: Paula Čurkste/LETA
Bordāns rosinās Covid-19 krīzes laikā aizliegt arī spēļu zāļu darbību
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).
Politika
2021. gada 16. oktobris, 11:42

Bordāns rosinās Covid-19 krīzes laikā aizliegt arī spēļu zāļu darbību

Jauns.lv / LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) rosinās Covid-19 dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā aizliegt arī spēļu zāļu darbību, informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Bordāns uzskata, ka tā ir "kliedzoša netaisnība", ka ārkārtējās situācijas laikā joprojām turpina darboties azartspēļu zāles.

Viņš norādīja, ka ar Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtējās situācijas ieviešanu ir aizliegts sniegt saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un atrakcijām iekštelpās, tostarp akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos.

"Nav pieņemami, ka nekaitīgu un pat vajadzīgu izklaižu organizētājiem ir liegta iespēja sniegt savus pakalpojumus, bet tajā pašā laikā "spēļu elles" turpina izklaidēt savus klientus! Pirmdien [18.oktobrī] valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē piedāvāšu risinājumu, kā novērst šo netaisnību. Ja azartspēļu organizētāji uzskata, ka valdības rīkojuma punkts par aizliegumu sniegt izklaides pasākumus uz viņiem nav attiecināms, tad Ministru kabineta rīkojumā tiks ietverta konkrēta norāde, ka azartspēles klātienē ārkārtas situācijas laikā organizēt ir aizliegts," solīja Bordāns.

Viņš uzsvēra, ka ārkārtējā situācija ir ieviesta, lai mazinātu kontaktus un saslimstību ar Covid-19 infekciju, un azartspēļu zāļu slēgšanai šajā gadījumā Bordāna ieskatā jābūt pašsaprotamai.

Kā ziņots, valstī līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.