foto: Valsts policija
Madonas novadā aiztur divus vīriešus par marihuānas tirgošanu
112
2021. gada 5. oktobris, 14:02

Madonas novadā aiztur divus vīriešus par marihuānas tirgošanu

Jauns.lv

Šī gada septembra beigās Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar kinologu un dienesta suni Darvinu par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturēja divus vīriešus – 2001. gadā un 1985. gadā dzimušus. Policijā sākts kriminālprocess.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veicot mērķtiecīgu darbu narkotisko vielu aprites apkarošanas jomā Madonas policijas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā, Valsts policijas Madonas iecirkņa policisti ieguva informāciju par personām, kuras ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Tā rezultātā  VP Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas kinologu nodaļas Zemgales grupas kinologu un dienesta suni Darvinu veica pasākumus nozieguma atklāšanai.

2021.gada 24.septembrī Madonas novada Cesvainē policisti aizturēja divas personas par nelikumīgu narkotisko vielu apriti - glabāšanu un realizāciju, un veica dzīvojamās ēkas un automašīnas kratīšanu. Kratīšanas laikā tika izņemta narkotiskā viela - marihuāna, kā arī ar tās realizāciju saistīti priekšmeti. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

foto: Valsts policija

Aizturētajiem 2001.gadā un 1985.gadā dzimušajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta otrās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai psihotropo vai narkotisko vielu neatļautu realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

foto: Valsts policija

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes un alkoholu, kā arī psihotropās un narkotiskās vielas, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti arī iedzīvotāji informē policiju par kādas personas pretlikumīgajām darbībām, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida noziegumiem.