foto: LETA
Prokuratūrai nosūta lietu par slepkavības mēģinājumu, iešaujot upurim galvā
Ilustratīvs attēls.
112
2021. gada 23. septembris, 19:19

Prokuratūrai nosūta lietu par slepkavības mēģinājumu, iešaujot upurim galvā

Jauns.lv / LETA

Valsts policija rosinājusi prokuratūrai celt apsūdzības lietā par slepkavības mēģinājumu, iešaujot upurim galvā, informēja Valsts policijā.

Prokuratūrai nodota lieta par 2019.gada 27.oktobrī Rīgā veiktu slepkavības mēģinājumu, par personu grupā izdarītu patvarību, kas saistīta ar vardarbību, par šaujamieroča nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu, un neatļautu narkotiskās vielas iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka to realizēt.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka ar minēto noziegumu saistītas trīs personas - 1985. un 1981.gadā dzimuši vīrieši un 1991.gadā dzimusi sieviete, kuri 2019.gada oktobrī tika aizturēti un atzīti par aizdomās turētajiem.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka starp 1991.gadā dzimušo sievieti un cietušo 1985.gadā dzimušo vīrieti izcēlās strīds par sievietei piederošās automašīnas neatdošanu, tāpēc visas trīs minētās personas 2019.gada 27.oktobrī ieradās cietušā vīrieša dzīvesvietā un viņam uzbruka.

1981.gadā dzimušais vīrietis ar 1991.gadā dzimušo sievieti cietušo piekāva, bet 1985.gadā dzimušais vīrietis apzināti ar pielādētu šaujamieroci raidīja vienu šāvienu viņa galvā, visticamāk, ar mērķi izdarīt slepkavību. Cietušais gan izdzīvoja.

Vienlaikus izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 1981.gadā dzimušais vīrietis, visticamāk, neatļauti iegādājās un uzglabāja narkotiskās vielas bez nolūka tās realizēt.

Veicot mērķtiecīgu izmeklēšanu, minētā kriminālprocesa gaitā tika iegūtas ziņas par četru citu personu, iespējams, izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kā rezultātā tika sākti trīs citi kriminālprocesi.