foto: unsplash.com
Par darba kolēģa saduršanu Zemgalē apcietina iepriekš tiesātu vīrieti
Attēlam ilustatīva nozīme.
112
2021. gada 22. septembris, 15:24

Par darba kolēģa saduršanu Zemgalē apcietina iepriekš tiesātu vīrieti

Jauns.lv / LETA

Šonedēļ par pagājušajā nedēļā pastrādāto darba kolēģa saduršanu Zemgalē apcietināts iepriekš tiesāts vīrietis, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Piektdien, 17. septembrī, ārstniecības iestādē nogādāts 2003. gadā dzimis vīrietis ar vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo policijas Jelgavas iecirknī sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 125. panta pirmo daļu par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, nākamajā dienā likumsargi aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja 2000. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir bijis tiesāts par dažāda veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Noskaidrots, ka abi vīrieši bija savstarpēji pazīstami, jo strādāja vienā darba vietā.

Pirmdien, 20. septembrī, Zemgales rajona tiesa aizturētajam piemēroja apcietinājumu.

Kalniņa skaidroja, ka par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.