foto: Publicitātes foto
"Bolt" samazinājis skrejriteņu maksimālo ātrumu visos Rīgas parkos
Sabiedrība
2021. gada 20. septembris, 15:11

"Bolt" samazinājis skrejriteņu maksimālo ātrumu visos Rīgas parkos

Jauns.lv

Uzņēmums "Bolt" no šodienas, 20. septembra, visos Rīgas parkos, dārzos un skvēros ierobežojis maksimālo skrejriteņu ātrumu no 25 km/h uz 15 km/h, portālu Jauns.lv informē uzņēmumā.

Automātiskais ātruma ierobežojums ieviests Esplanādē, Vērmanes dārzā, Grīziņkalnā, Ķengaraga parkā, Ziemeļblāzmas parkā, Mārupītes parkā un Skulptūru dārzā un vēl 41 Rīgas dārzā, parkā un skvērā, lai visi satiksmes dalībnieki, it īpaši bērni un gājēji, varētu justies droši.

“Lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pārvietošanās pa pilsētas parkiem un dārziem būtu draudzīgāka un drošāka, "Bolt" lietotnes GP sistēmā esam atzīmējuši vietas, kurās skrejriteņi automātiski samazinās ātrumu,” stāsta Eimantas Balta, "Bolt" reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā.

Uzņēmums norāda, ka jau septembra sākumā ieviesa automātisko ātruma samazinājumu kultūras un atpūtas parkā Mežaparks, Rīgā, kā arī ierobežoja elektrisko skrejriteņu pārvietošanās ātrumu pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu visā Latvijā līdz skrejriteņu sezonas beigām.

Braucot caur Rīgas parkiem un skvēriem, "Bolt" aicina braucējus būt uzmanīgiem, vērīgiem un pievērst uzmanību kājāmgājējiem. Tāpat braucēji aicināti neizmantot maksimālo pieejamo skrejriteņa ātrumu, kur tas atļauts, bet gan izvēlēties pārvietošanās ātrumu atbilstoši situācijai.

Pirms brauciena uzsākšanas katram braucējam lietotnē tiek piedāvāts iepazīties ar Drošības rīkiem. Lai tiem piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz "Bolt" lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Drošības rīkos ietverta informācija ar drošības padomiem, pieejams “iesācēja režīms”, kas ļauj ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī atrodama informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

"Bolt" atgādina, ka elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. "Būtiski atcerēties, ka skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un vienlaicīgi uz skrejriteņa drīkst būt tikai viens cilvēks," norāda uzņēmumā.