foto: Andris Barbans / publicitātes
Mežaparkā Rīgā ģimenes atzīmē Tēva dienu
Sabiedrība
2021. gada 12. septembris, 16:49

Mežaparkā Rīgā ģimenes atzīmē Tēva dienu

Jauns.lv

Šodien, 12. septembrī, Latvijā atzīmē Tēva dienu. Tai par godu vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, kas ir Tēva dienas tradīciju iedibinātāja Latvijā, kā katru gadu parūpējusies par svētku noskaņas radīšanu. Šoreiz tematiski ir saposts Mežaparks Rīgā, lai tie, kas šajā dienā dodas ģimeniskā pastaigā, piknikā vai izbraucienā ar velosipēdiem, sajūt svinīgu gaisotni.

 

foto: Andris Barbans / publicitātes

“Vislabākais Tēva dienas atzīmēšanas veids noteikti ir pavadītais laiks kopā. Tā var būt vienkārša pastaiga dabā, kopīgas pusdienas vai jautra dauzīšanās, kurā piedalās tētis un kas notiek bez steigas, veltot viens otram nedalītu uzmanību,” pārdomās par Tēva dienas atzīmēšanu dalās vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Tā kā šogad tradicionālais Tēva dienas gājiens un festivāls nevar notikt, organizācija aicina ģimenes dienu pavadīt kopīgās pastaigās un sarunās.

foto: Andris Barbans / publicitātes

Tieši tāpēc Tēva dienā vienu no iecienītām pastaigu vietām Rīgā – Mežaparku – “Mammamuntetiem.lv” kopā ar Tēva dienas lieldraugu “Rimi Bērniem” ir rotājuši atbilstoši Tēva dienas tematikai, gādājot arī par dažādiem pārsteigumiem. Parks iekārtots tā, lai varētu uzņemt arī skaistas Tēva dienas ģimenes kopbildes. Tāpat šodien, kā arī visu septembri, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā ir iespējams izstaigāt Tēva dienas taku un uzzināt, kā par mazuļiem rūpējas zoodārza tēvi.

foto: Andris Barbans / publicitātes