foto: LETA
VUGD glābēji sestdien no avarējušām automašīnām atbrīvojuši trīs cilvēkus
Ilustratīvs attēls.
112
2021. gada 12. septembris, 15:42

VUGD glābēji sestdien no avarējušām automašīnām atbrīvojuši trīs cilvēkus

Jauns.lv / LETA

Vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no avarējušām automašīnām atbrīvojuši trīs cilvēkus, informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Sestdien plkst.6.25 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Rēzeknes novada Dricānu pagastā, kur vieglā automašīna bija iebraukusi grāvī. No avarējušā transportlīdzekļa, izmantojot hidrauliskos instrumentus un paceļot automašīnas jumtu, tika atbrīvoti divi cilvēki un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst.7.36 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt sestdien plkst.15.25 tika saņemta informācija, ka Jaunolaines pagastā uz Rīgas apvedceļa notikusi četru automašīnu sadursme.

Kā stāstīja Vītola, notikuma vietā ar hidrauliskiem instrumentiem no avarējuša transportlīdzekļa tika atbrīvots viens cilvēks un nodots NMPD mediķiem. Automašīnām tika atvienotas akumulatora klemmes, viena automašīna tika novilkta ar vinču no ceļa braucamās daļas, kā arī tika sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst.16.51 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kā stāstīja Vītola, pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 57 izsaukumus, tajā skaitā 17 uz ugunsgrēkiem, 31 uz glābšanas darbiem, savukārt deviņi bija maldinājumi.

Tēmas