Sabiedrība
2021. gada 3. septembris, 20:56

"Vienkārši atdeva pliku celofāna maisā" - tuviniekiem nelaiķis no slimnīcas Daugavpilī jāved ar personīgo auto

Bez Tabu, TV3

86 gadus vecs seniors Latgalē sasirgst ar Covid-19. Smagu simptomu nomocītu viņu nogādā Daugavpils Reģionālajā slimnīcā, kur diemžēl ārstiem neizdodas glābt viņa dzīvību, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Vīrieša mazdēls Kaspars norāda, ka slimnīcā Daugavpilī viņu "vienkārši atdeva kā gaļas gabalu". Kaspara tante izsaukta uz slimnīcas morgu savākt viņas tēva mirušo ķermeni.

Jau tā sēru nomāktos tuviniekus satriekusi slimnīcas personāla attieksme. "Rupji izsakoties sajutāmies kā cūkas. (..) Viņu vienkārši atdeva pliku celofāna maisā. Pateica, ka ir vīruss kaut kāds un lai ved mājās," saka Kaspars, piebilstot, ka personāls radiniekus nolamājis, bet vectēva drēbes iedotas atsevišķā maisā.

Meita krāvusi maisu ar savu mirušo tēvu savā privātajā auto. Aizvedusi apbedītājiem, kas sagatavo nelaiķi guldīšanai zemes klēpī. "Simtprocentīgi tiešām ir jārunā un mēs arī sauksim pie atbildības par to lietu, kas attiecas uz attieksmi attiecībā uz radiniekiem, tuviniekiem, jo principā visu globālo problēmu būtu iespējams novērst un novērstu, ja tiešām izveidotos adekvāts kontakts," saka SIA "Daugavpils Reģionālās slimnīcas" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Slimnīcas vadītājs atvainojas tuviniekiem un piekrīt, ka darbinieks rīkojies ne vien neiecietīgi, bet arī pretrunā vadlīnījām, kā jārīkojas ar mirušu Covid-19 pacientu.

Izvairoties no saskares ar aizvien infekciozo ķermeni, patiesi nav jāsaģērbj, ir jāievieto maisā, personīgās mantas nodalot atsevišķi, bet tuviniekiem nelaiķis melnā maisā nav jāredz, kur nu vēl pašiem jākrauj sava auto salonā.

Tikmēr Veselības inspekcijā norāda, ka šajā gadījumā vainojama sliktā komunikācija.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.