foto: LETA
No ugunsgrēka Rīgā izglābts cilvēks
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.
Sabiedrība
2021. gada 2. septembris, 09:40

No ugunsgrēka Rīgā izglābts cilvēks

Jauns.lv

Vakar no ugunsgrēka daudzdzīvokļu mājā Rīgā izglābts cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.11 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti un dīvāns 15 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Dūmu detektors dzīvoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, nebija uzstādīts. VUGD atgādina, ka visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās - obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Savukārt naktī ap plkst.1 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega sadzīves priekšmeti 20 kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti 13 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jelgavas novada Valgundes pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar apmaldījušos pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža. Savukārt Valmierā ugunsdzēsēji glābēji no astoņus metrus dziļas kraujas izcēla cilvēku un nogādāja līdz NMPD transportlīdzeklim.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus: deviņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 - uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Tēmas