foto: Zane Bitere/LETA
Rīgā piecstāvu ēkā iebrucis starpstāvu pārsegums; aizliedz ekspluatēt dzīvokli un kafejnīcas telpas
Glābēji no ēkas evakuējuši 30 cilvēkus.
112
2021. gada 28. augusts, 17:05

Rīgā piecstāvu ēkā iebrucis starpstāvu pārsegums; aizliedz ekspluatēt dzīvokli un kafejnīcas telpas

Jauns.lv / LETA

Sestdienas pēcpusdienā kādā ēkā Matīsa ielā Rīgā iebrucis starpstāvu pārsegums, liecina ieraksts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) "Twitter" kontā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VUGD informē, ka izsaukums uz Matīsa ielu saņemts plkst.13.59. Piecstāvu ēkā iebrucis starpstāvu pārsegums starp pirmo stāvu un pagrabu. No ēkas evakuēti 30 cilvēki. Neviens cilvēks negadījumā nav cietis.

Ēka tiek apsekota. Notikuma vietā strādā arī Rīgas pilsētas Būvvaldes pārstāvis, lai novērtētu situāciju.

Ēkā Matīsa un Mūrnieku ielas stūrī, Rīgā, kur sestdien noticis starpstāvu pārseguma iebrukums, speciālisti aizlieguši ekspluatēt vienu dzīvokli un kafejnīcas telpas.

Apsekojot ēku, secināts, ka ir iebrucis starpstāvu pārsegums starp pirmo stāvu un pagrabu. Iebrukums noticis kafejnīcas telpās, un speciālisti aizlieguši ekspluatēt kafejnīcas un viena dzīvokļa telpas. Savukārt pārējo dzīvokļu iemītnieki var atgriezties mājokļos.

Ja cietušā nama iedzīvotājiem ir nepieciešama pagaidu izmitināšana, tad viņi tiek aicināti sazināties ar policiju pa tālruni 110.

Namu apsaimniekotājs risinās jautājumu par elektrības un gāzes padeves atjaunošanu ēkai. Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" noteiktos laikos pie mājas izvietos cisternu ar ūdeni, jo iebrukuma rezultātā, visdrīzāk, ir bojāts ūdensvads.

Tāpat namu apsaimniekotājam uzdots veikt telpu tehnisko apsekošanu.

Ēka ir sadalīta dzīvokļu īpašumos, no kuriem vairāki pieder arī Rīgas pašvaldībai, liecina vienotās elektroniskās zemesgrāmatas dati.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās