foto: LETA (Zane Bitere)
Rinkēvičs: no Kabulas evakuēti vēl divi Afganistānas pilsoņi ar ģimenēm
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība
2021. gada 25. augusts, 14:16

Rinkēvičs: no Kabulas evakuēti vēl divi Afganistānas pilsoņi ar ģimenēm

Jauns.lv

Ar sabiedroto atbalstu no Kabulas evakuēti vēl divi Afganistānas pilsoņi ar ģimenēm, kuri savulaik sniedza atbalstu NBS kontingentam, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš norāda, ka no tālākas palīdzības viņi atteikušies.

Otrdien LTV "Rīta panorāmā" Rinkēvičs norādīja, ka Latvija koncentrējas uz palīdzības sniegšanu tiem afgāņiem, kas sadarbojās ar mūsu armijas kontingentu, kad tas atradās Afganistānā, un Eiropas struktūrām.

Viņš otrdien apstiprināja, ka Latvijā ieradušies pirmie divi Afganistānas pilsoņi ar ģimenēm, bet ar vēl dažiem esot "pozitīvs kontakts", kas dodot cerības, ka "dabūsim viņus ārā", izteicās ministrs, sīkāk informāciju gan nesniedzot, lai tādējādi neradītu draudus šo cilvēku drošībai.

Talibu kaujinieki ieņem lielākās Afganistānas pilsētas

Islāmistu grupējuma "Taleban" kaujinieki svētdien bez cīņām ienākuši trijās Afganistānas galvaspilsētas Kabulas priekšpilsētās, ziņu aģentūru AP informējušas trīs Afganistānas amatpersonas, ...

gallery icon
19

Rietumvalstis ASV vadībā šovasar sāka īstenot karaspēka izvešanu no Afganistānas, kas deva iespēju gandrīz visu valsti strauji savā kontrolē pārņemt islāmistu grupējumam "Taliban". 15.augustā talibi ieņēma galvaspilsētu Kabulu. Varas maiņa radīja apdraudējumu tiem afgāņiem, kas sadarbojās ar Rietumiem, tāpēc daļai šo cilvēku tiek piedāvātas patvēruma iespējas Rietumos.

Afgāņi pamet valsti

gallery icon
22

Haoss Kabulas starptautiskajā lidostā

gallery icon
24