Sabiedrība
2021. gada 20. augusts, 09:29

"Uztvēru kā ģimenes locekli!" Rīdzinieks Fēlikss atklāj, ka mājkalpotāja apzog viņu lielā apmērā

Jauns.lv

Nepatīkamu pieredzi piedzīvojis rīdzinieks Fēlikss, kurš atklājis, ka mājkalpotāja, kas pie viņa strādājusi 12 gadus, apzagusi viņu lielā apmērā, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Vīrietis pamanījis, ka no dzīvokļa sāk pazust nauda. Nesaprazdams, kurš no ģimenes locekļiem viņu apzog, viņš mājoklī ievietojis videonovērošanas kameru.

"Šogad sāku to fiksēt. Jutos reāli nodots, ka mani kāds apzog. Kāds no tuviem cilvēkiem. Tad man nācās ielikt kameras. Es braucu uz Maskavu, skatījos, ka viņa pārmeklē visu māju. Skatījās zem mēbelēm, atvilknēs, dokumentos. Es viņai dāvināju dāvanas Ziemassvētkos, Jaunajā gadā. Es viņu uztvēru kā ģimenes locekli. Viņai bija oficiāla alga. Kad policijā pastāstīju, cik viņai maksāju, policisti teica, ka arī gribētu strādāt pie manis trīs dienas un saņemt tādu algu," stāsta Fēlikss.

Ņemot vērā, ka pirmajā reizē neizdevās nofilmēt naudas paņemšanas brīdi, viņš vēlāk speciāli novietoja naudu, un vēroja notiekošo.

"Sēdēju kafejnīcā un skatījos. Viņa pienāca pie loga, tur redzams, ka pagalmā nav manas mašīnas. Viņa aizver logu, paņem naudu."

Lai arī sākotnēji liegusies, tomēr vēlāk atzinusi, ka zagusi naudu. Lūgusi neiesaistīt policiju, naudu atdošot, jo pārdošot savu īpašumu - zemi, kā arī aizņemšoties daļu naudu no mātes. Uz lapas apkopēja sarakstījusi vairākas epizodes par kopā nozagtiem aptuveni 28 900 tūkstošiem eiro.

Iztaujāta, kā nauda tērēta, sākotnēji norādījusi, ka naudu noēdusi, bet pēcāk, kad Fēlikss nav ticējis, sākusi stāstīt arī par citiem tēriņiem - dzīvokļa īrēšana, smaržu, krēmu iegāde u.c.

Felikss bijis ar mieru nevērsties policijā, ja viņa atdos naudu pa daļām līdz nākamā gada vasarai. Tam apkopēja piekritusi un sastādīts atzīšanās fakts par zagšanu un vienošanās par naudas atdošanu. Vienlaikus viss nofilmēts.

Tomēr, kad darba attiecības pārtrauktas, sieviete telefonu atslēgusi, un Fēlikss solītos maksājumus nav saņēmis.

Tagad vērsies Valsts policijā (VP), kas uzsākusi kriminālprocesu.

"Par šo gadījumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirknī uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā. Tāpat cietušais iesniedzis pierādījumus, kuri izmeklēšanā tiek ņemti vērā. No sievietes tika saņemts iesniegums par iespējamu naudas izspiešanu, kur, ņemot vērā iepriekš minētā kriminālprocesa pierādījumus, tika pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu. Ņemot vērā, ka izmeklēšana ir sākuma stadijā, šobrīd plašāku informāciju par šo gadījumu nevaram sniegt," skaidro policijā.

Ja sievieti atzīs par vainīgu, viņai var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.