foto: Juris Rozenbergs
Valsts policija gatavojas, ka trešdien varētu notikt nesankcionēti pasākumi
Sabiedrība
2021. gada 17. augusts, 10:56

Valsts policija gatavojas, ka trešdien varētu notikt nesankcionēti pasākumi

Jauns.lv / LETA

Lai arī pasākumu organizētāji atsaukuši visus trīs 18.augustā plānotos protesta pasākumus pie Rīgas pils un Brīvības pieminekļa, taču tiesībsargājošās iestādes gatavojas, ka varētu notikt nepieteikta cilvēku pulcēšanās.

Kā skaidroja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītāja Linda Ozola (JKP), atbildīgās iestādes seko līdzi notiekošajam un par kārtību atbildīgā Valsts policija gatavojas nesankcionētiem pasākumiem.

Rīgas pašvaldība no savas puses ir apsolījusi visus tai pieejamos resursus un mobilizējusi Pašvaldības policiju, kas darbosies pēc Valsts policijas izstrādātā plāna, līdzīgi kā masu pasākumos 9.maijā un 16.martā.

Pēc viņas rīcībā esošās informācijas, 18.augustā var notikt neorganizēta pulcēšanās, tādēļ atbildīgie dienesti tam gatavojas. Rīgas dome, piemēram, ir gatava noteikt satiksmes ierobežojumus vai sabiedriskā transporta plūsmas izmaiņas, ja tāda nepieciešamība radīsies.

"Rīgas dome sniegs visu nepieciešamo atbalstu Valsts policijai," teica Ozola.

Jāpiebilst, ka Gobzems apstiprinājis, ka otrdien ir iesniegts jauns pieteikums par šāda pasākuma organizēšanu.

Gobzema sasauktais protests pret likumprojektu par nevakcinēto darbinieku atlaišanu

Trešdienas vakarā pēc deputāta Alda Gobzema aicinājuma protestēt pret likumprojektu, kas dotu darba devējam tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinējušos darbinieku, ...

gallery icon

Jauns.lv jau informēja, ka iepriekš bija pieteikti trīs protesta pasākumi pie Rīgas pils un Brīvības pieminekļa, kas notiktu laikā no plkst.20 līdz 21.30.

Visas trīs fiziskās personas, kas Rīgas domē sākotnēji pieteica 18. augusta vakarā plānoto masu pasākumu pie Valsts prezidenta pils, pirmdien savus iesniegumus atsauca, tā Latvijas Radio apstiprināja Rīgas domē.

Kā pasākumu mērķis bija norādīta akcija pret obligātu vakcināciju.