foto: LETA
Ugunsgrēkā Jelgavas novadā cietis cilvēks
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.
112
2021. gada 17. augusts, 09:14

Ugunsgrēkā Jelgavas novadā cietis cilvēks

Jauns.lv / LETA

Nenostrādājot dūmu detektoram, vakar ugunsgrēkā Jelgavas novadā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar plkst. 21:00 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Līvbērzes pagastu, kur vienstāva ēkas dzīvoklī bija deguši aizkari 0,2 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī nebija nostrādājis dūmu detektors. Plkst. 21.20 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, starpstāvu pārsegums dzīvojamā mājā, rugāji un siena ruļļi, nojume, vieglās automašīnas dzinēja siksna.

VUGD palīdzība bija nepieciešama trīs gadījumos Rēzeknē un Rēzeknes novadā, kur uz ceļa braucamās daļas bija izlijusi eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca eļļu un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Savukārt 16 gadījumos tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 65 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 42 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Tēmas