Sabiedrība
2021. gada 13. augusts, 23:35

Video no Latvijas-Baltkrievijas robežas: fiksē, kā pārvirza nelikumīgos robežšķērsotājus

Jauns.lv

Sadarbojoties Valsts robežsardzei un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, fiksēts, kā Baltkrievijas varas iestādes pārvirza nelikumīgos robežšķērsotājus uz Latviju.

Kā tiek vēstīts NBS video, kopš jūlija Baltkrievijas varasiestādes ir apzināti organizējušas migrācijas plūsmu kā daļu no hibrīdoperācijas pret Balltijas valstīm, Poliju, NATO un Eiropas Savienību.

Redzams, ka Baltkrievijas militarizēto vienību pavadībā migranti tiek pārvietoti uz robežu, neļaujot viņiem nokļūt atpakaļ.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), "starptautiskajai sabiedrībai ir stingri jāvēršas pret Minskas režīmu, kurš, iespējams, nodarbojas ar cilvēku tirdzniecību un nolaupīšanu, spiežot Baltkrievijā iebraukušos citu valstu pilsoņus pārkāpt ES un NATO robežu."

Jau vēstīts, ka kopš 10.augusta no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 174 personas.

Ceturtdien robežsargi novērsuši 101 personas mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas 11.augustā par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēto personu nav.

Par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu šogad aizturētas 352 personas. Lielākā daļa personas aizturētas augustā.

Atgādinām, ka valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, otrdien nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.