Sabiedrība
2021. gada 23. jūlijs, 21:18

Pārkāpējus ķer ar dronu

Jauns.lv

Policijas rīcībā tagad ir drons, kas ļauj pārkāpumus fiksēt nemanītiem. Vairums šoferu ir ļoti izbrīnīti, uzzinot, kā viņu pārkāpums fiksēts. Ar dronu veiksmīgi izdodas pieķert tieši agresīvos šoferus, kuri apbrauc satiksmi un pretēji noteikumiem šķērso nepārtrauktās līnijas. Sodi par agresīvu braukšanu ir bargi, vadītājam bez liela stāža pietiek vien tikt sodītam divreiz, lai paliktu bez vadītāja apliecības, vēsta Latvijas Televīzijas "Dienas ziņas".

Drons spēj fiksēt pārkāpumus vietās, kur policijai ir apgrūtināta piebraukšana, kā arī viegli fiksēt, kad tiek pārbrauktas nepārtrauktās līnijas. Vienlaikus policijas dronu nevar atzīmēt digitālajās kartēs, kuras brīdina vadītājus par policijas klātbūtni. 

"Mēs no gaisa piefiksējam pārkāpumu un nododam informāciju tālāk informāciju motociklistiem, kas šo mašīnu sagaida un pavada tālāk," LTV norāda Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes pārstāvis Artūrs Apinis.

Viņš norāda, ka daudzi nestāv rindā. "Viņi pēdējā brīdī, braucot pāri saliņai, tā kā uzbrauc uz uzbrauktuves uz Salu tilta. Tādā veidā ignorē visu pārējo satiksmes dalībnieku intreses."

Par agresīvu braukšanu sods ir no 70 līdz 280 eiro, līdzi nāk arī seši soda punkti. Tad līdz tiesību atņemšanai vairs nav tālu.

Ceļu policijas reidā piektdien uz Salu tilta par agresīvu braukšanu sodīti 24 autovadītāji. Policijā norādījusi, ka drons ir jaunums arī pašiem policistiem. Nav daudz darbinieku, kuri drīkst to vadīt. Bet ar laiku tas, visticamāk, kļūs par ierastu rīku policijas ikdienā.