foto: Valsts policija
Automašīnas pasažieris cenšas no soda paglābt dzērājšoferi, piedāvājot policistam kukuli
112
2021. gada 22. jūlijs, 10:44

Automašīnas pasažieris cenšas no soda paglābt dzērājšoferi, piedāvājot policistam kukuli

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 18.jūlijā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas no Liepājas, sniedzot atbalstu kolēģiem Ventspilī, patrulēja Ventspils novadā, Ugāles pagastā, kur apturēja automašīnu “Ford Transit”. Noskaidrots, ka tā vīrietis transportlīdzekli vadījis, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras noteiktā kārtībā nav iegūtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrieša izelpā konstatētas 2,32 promiles alkohola.

Vīrieša draugs, proti, automašīnas pasažieris, brīdī, kad likumsargi strādāja ar šoferi un noformēja dokumentus, vairākkārt izteica policistiem piedāvājumu par kukuli 1000 eiro apmērā ar norunu, ka pārkāpējs tiktu palaists vaļā. VP amatpersona vairākkārt vīrieti brīdināja, ka kukuļdošana ir noziegums un par to ir paredzēta kriminālatbildība, uz ko vīrietis nereaģēja.

Vīrietis, atrodoties pie dienesta transportlīdzekļa, uzvedās agresīvi, jo viņa mēģinājums piekukuļot policistus neizdevās. Vīrietis kļuva neprognozējams, lamājās necenzētiem vārdiem, izsakot aizskarošas piezīmes un nereaģēja uz policijas darbinieku aizrādījumiem. Vīrietim tika uzlikti roku dzelži, taču viņš savas darbības nepārtrauca – staigāja ap dienesta transportlīdzekli, lamājās un ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības stāvēt norādītajā vietā un pārtraukt huligāniskās darbības.

Arī automašīnas vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgām prasībām un, atrodoties Valsts policijas dienesta transportlīdzeklī, vairākkārt centās izkāpt. Tāpat vīrietis bija agresīvs un viņa darbības bija neprognozējamas, tāpēc likumsargi viņu brīdināja par roku dzelžu izmantošanu viņa savaldīšanai, taču uz to viņš nereaģēja, tāpēc roku dzelži tika uzlikti.

Tāpat vēl viens automašīnas pasažieris traucēja amatpersonām, cenšoties novērst viņu uzmanību, tādējādi mēģinot ietekmēt procesuālo darbību veikšanas laiku, kā arī nereaģēja uz policijas darbinieku likumīgajām prasībām pārtraukt savas pretlikumīgās darbības un atkāpties no dienesta transportlīdzekļa, kā arī atgriezties transportlīdzeklī.

VP norāda, ka ir uzsākti divi kriminālprocesi un pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Pret automašīnas vadītāju ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, un divi administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām un par huligānismu. Pret automašīnas pasažieri ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu, kā arī divi administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām, un par huligānismu. Savukārt pret trešo vīrieti ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par huligānismu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par kukuļdošanu un transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, un tie ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās