foto: Valsts ieņēmumu dienests
Vidzemē konstatē nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes
112
2021. gada 1. jūlijs, 10:03

Vidzemē konstatē nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas Vidzemē konstatējušas nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes, informēja VID pārstāvji.

Jūnijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību divos angāros Vidzemē, konstatējušas, ka tajos nelikumīgi tiek ražota ūdenspīpju tabaka.

foto: Valsts ieņēmumu dienests

Kratīšanu laikā ražotnēs izņemta sasmalcināta tabaka, tabakas un glicerīna maisījums (izņemtie daudzumi tiks noteikti pēc ekspertīžu veikšanas), un ražošanas iekārtas, kuras izmantotas ūdenspīpju tabakas ražošanai, kā arī augu izcelsmes viela, iespējams, marihuāna. 

Tāpat izņemta krava ar ūdenspīpju tabaku 1361 kilograma apmērā, kuru bija plānots nosūtīt uz vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm, nenomaksājot akcīzes nodokli vairāk nekā 294 000 eiro apmērā. Pavaddokumentos krava tika norādīta kā mēslojums.

foto: Valsts ieņēmumu dienests

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Viena persona atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

foto: Valsts ieņēmumu dienests

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.