Madonā meklē savu īpašo ēdienu. Par vietējo delikatesi var kļūt arī buļļa pauti
Līdz pat decembrim Madonas pusē tiks meklēts īpašais novada ēdiens. Ikviens vietējos krogos aicināts nogaršot šim nosaukumam nominētos ēdienus un atdot savu balsi par viņaprāt visgardāko našķi.
Novadu ziņas

Madonā meklē savu īpašo ēdienu. Par vietējo delikatesi var kļūt arī buļļa pauti

Jauns.lv

Madonas pilsētas un apkārtnes pavāri, kafejnīcas un krogi, kā arī zemnieki un viesu mājas aicina gan vietējos, gan Madonas puses viesus izgaršot Madonas novadu un izvēlēties ēdienu, dzērienu vai produktu, kas iegūs Madonas garšas titulu. Balsošana par labāko Madonas virtuves piedāvājumu ilgs līdz 1. decembrim.

Madonā meklē savu īpašo ēdienu. Par vietējo delika...

Madonas novada ēdināšanas uzņēmumi un tūrisma saimniecības aicina iepazīt novadu, izgaršojot dažādus ēdienus un dzērienus interesantās tūrisma vietās. Saimnieki ir izvirzījuši savus 2015. gada īpašos ēdienus vai produktus un aicina tos nobaudīt vai pat kopīgi pagatavot. Gards ēdiens vai našķis ir taču viena no dzīves baudām, ar ko mēs varam sevi palutināt gan ikdienā, gan svētku reizē., rakstīts Madonas novada pašvaldības interneta mājaslapā. Līdz 1. decembrim visi aicināti piedalīties balsošanā un noteikt, kas tad ir Madonas puses visraksturīgākais našķis vai gardums.

Kopumā uz Madonas novada īpašā virtuves produkta godu pretendē 14 ēdieni, našķi vai dzērieni. To vidū ir arī visnotaļ specifiski produkti - piemēram, delikatese no buļļa pautiem „Kučiera sapnis”, tomātu zupa ar kazas sieru vai cepumi ar kaņepju halvu. Par Madonas novadu garšas titulu cīnās šādi produkti:

* pamatēdiens ar trīs veidu gaļas bizi (jaunlops, cūkgaļa, vista), ziedkāpostu biezeni, piedevām un valriekstu mērci „Efejas bize”;

* Gaiziņa kartupeļu pankūkas;

* Mārcienas muižas „Laša fileja ar seleriju kraukšķi”;

* Smeceres krogā pagatavotā delikatese no buļļa pautiem un apceptiem sīpoliem saldā krējuma mērcē „Kučiera sapnis”;

* vēsturisks un sātīgs Vidzemes novada ēdiens, kas pagatavots no sautētām grūbām, burkāniem un cūkgaļas cauraudzīša, „Stūrīša koča”;

* Aizupju kāpostu kotletes;

* „Domu pieturas rabarberu vīns”, kas pagatavināts ģimenes uzņēmumā „Domu pietura”;

* zemnieku saimniecības „Ielāpi” piedāvātā „Kāla ezera zelta zivtiņa” - marinēta un cepta zivs, panēta olā un miltos, ar kartupeļiem un dārzeņiem;

* Kučuru dzirnavu mājas torte no īstām lauku olām, mājas zaptes un vārītā krēma;

* Lazdonas piensaimnieka Karsētais piens”;

* zemnieku saimniecībā „Līvi” pagatavotā Līvu tomātu zupa ar kazas sieru;

“ Madonas karameļu ražotnē tapušais „Madonas cukurgailis”;

* lauku sētā „Viesūnēni” tapušie cepumi ar kaņepju halvu un

* zemnieku saimniecībā „Jāņkalni” audzētās, ievāktās un pārstrādātās žāvētās krūmmellenes.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas