foto: LETA
FOTO: galvaspilsētas kafejnīcu terasēs nav pat adatai kur nokrist
Cilvēku burzma Vecrīgā siltā pavasara dienā.
Sabiedrība
2021. gada 12. maijs, 15:41

FOTO: galvaspilsētas kafejnīcu terasēs nav pat adatai kur nokrist

Jauns.lv

Siltais laiks un dažādu ierobežojumu zīmē aizvadītā ziema darījusi savu - Rīgas kafejnīcu, restorānu un bāru terases ir tik pilnas, ka rodas sajūta - pandēmija jau sen aiz muguras.

Kā zināms, no 7. maija ir spēkā grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" kas paredz, ka kafejnīcas un restorāni epidemioloģiski drošos apstākļos āra terasēs varēs apkalpot klientus.

Rīgas kafejnīcu terases mudž no apmeklētājiem

Pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka kafejnīcas un restorāni epidemioloģiski drošos apstākļos āra terasēs ...

gallery icon
33

Gaisa temperatūrai pakāpjoties krietni virs +20 grādiem, iedzīvotāji steidz izmantot iespēju ieturēt maltīti un nobaudīt dzērienus zem atklātas debess. 

Tomēr pēdējās nedēļas Covid-19 jaunatklāto gadījumu statistika ir nepielūdzama - slimības izplatība pieaug. Kā 10. maijā vēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā, gadījumu skaita pieaugums vērojams jau deviņas nedēļas, un 14 dienu kumulatīvais gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem atgriezies decembra epidemioloģiskās situācijas līmenī. Tolaik pie šādiem rādītājiem tika izsludināta ārkārtējā situācija medicīnā un valdība nāca klajā ar striktākiem ierobežojumiem. 

Vienlaikus premjers Krišjānis Kariņš (JV) mudināja pārslēgt uzmanību no ierobežojumiem uz aktīvāku vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanu. 

Tāpēc, Kariņa ieskatā, svarīgi runāt par atvieglojumiem, kādi varētu būt pieejami tām personām, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19. Valdība ar Covid-19 saistītos jautājumus skatīs ceturtdien, 13.maijā.

Lai arī iepriekš vakcinācija Latvijā nevedās tik raiti, no 3. maija ir stājies spēkā noteikums, ka poti pret Covid-19 var saņemt visi iedzīvotāji vecumā virs 18 gadiem. Pēdējās nedēļas, palielinoties vakcīnu pieejamībai valstī, kā arī iedzīvotāju iespējām tikt pie potes, šis process sāka uzņemt apgriezienus. Pašlaik Latvijā izmantotas vairāk nekā 422 tūkstoši vakcīnu devas un abu devu saņēmušo iedzīvotāju skaits pietuvojas pieciem procentiem. Tomēr kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā abas devas iepotētas jau vairāk nekā 10% iedzīvotāju.