foto: LETA arhīvs (Evija Trifanova)
Par iespējamiem Covid-19 ierobežojumiem koalīcija vienosies pirms valdības sēdēm
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.
Politika
2021. gada 10. maijs, 19:05

Par iespējamiem Covid-19 ierobežojumiem koalīcija vienosies pirms valdības sēdēm

Jauns.lv / LETA

Koalīcija vienojusies par ar Covid-19 saistītiem ierobežojumiem vai atvieglojumiem politiski vienoties pirms valdības sēdēm, šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes paziņoja Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka šodien rosināja sarunu par komunikācijas problēmām koalīcijā, kas attiecas uz ierobežojumu un atvieglojumu politiku Covid-19 sakarā. Cēlonis šīm sarunām esot parlamentā pārbalsotās, iepriekš valdības pieņemtās normas.

Viņaprāt, šī procedūra nebija optimāla labam koalīcijas darbam. "Es personīgi esmu gandarīts un balsoju par āra terašu atvēršanu, bet nav bijis pareizi un optimāli tas, ka Saeimai un valdībai vienas koalīcijas ietvaros viedokļi ir atšķīrušies," minēja deputāts.

Tāpēc viņš piedāvāja risinājumu, kā uzlabot šādu jautājumu izdiskutēšanu pirms balsojumiem Ministru kabineta līmenī. Dzintars rosināja pirms atvieglojumu vai jaunu ierobežojumu lemšanas panākt vienprātību politiskās sarunās, līdzīgi kā tas ir budžeta sakarā vai citos koalīcijas līgumā nostiprinātos jautājumos.

Pēc viņa teiktā, šim piedāvājumam esot pausts vienprātīgs atbalsts.