Sabiedrība
2021. gada 7. aprīlis, 23:02

Vagona apgāšanās pārsteidz ne tikai garāmbraucējus, bet arī dzelzceļa strādniekus

Degpunktā

Vairākas tonnas smags pusvagons trešdien bija nogājis no sliežu ceļa un aiz sevis pārāvis vēl vienu sakabē esošu vagonu, rezultātā daļa sastāva apgāzusies, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Neparastā avārija pārsteigusi ne vien garāmbraucējus, bet arī pieredzējušus dzelzceļa strādniekus, jo kas tāds redzēts pirmo reizi. 

"Pulksten astoņos - deviņos cilvēki atnāca uz darbu, bet viss jau bija noticis," raidījumam stāsta kāds strādnieks.Viņš norāda, ka esot pārsteigts, kā tas vispār varējis notikt: "Es nezinu, visi šokā. Es personīgi ar neko tādu dzīvē nekad neesmu saskāries. Viņi pirms tam mainīja gulšņus, iespējams, pēc maiņas tos slikti iestampāja un kaut kur aizgāja".

Viņš arī priecājas, ka neviens nav cietis. "Ja ietu garām kāds, tad viss, nebūtu vairs cilvēka. Tikai slapja vieta paliktu."

Plašāk par iespējamajiem avārijas iemesliem komentē Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji, jo uzņēmums piesaistīts palīgā, lai paceltu vagonus. Noskaidrots, ka sastāvs no sliedēm nogājis īsi pirms pulksten 2.00 naktī. Mašīnists brauciena laikā sajutis netipisku troksni, apturējis lokomotīvi un gājis skatīties, kas īsti noticis.

"Vaina šim visam pasākumam ir privātas firmas sliežu ceļu nepietiekoša uzturēšana. Tātad tur bija sliežu ceļa bojājums, kas izraisīja šo vagonu noiešanu no sliedēm. Šo veicināja vēl tas, ka uz sliežu ceļiem tajā vagonā, kuru vilka un kurš apgāzās, visa krava atradās vienā sānā, līdz ar to vagonam bija disbalanss. Tas veicināja arī šo noiešanu no sliedēm," skaidro "Latvijas dzelzceļa" Tehniskās vadības direktors Egils Feldmanis.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.