foto: REUTERS/SCANPIX
Daļa "Lidl" darbinieku jau plāno pirmos atvaļinājumus
Sabiedrība
2021. gada 2. aprīlis, 07:54

Daļa "Lidl" darbinieku jau plāno pirmos atvaļinājumus

Jauns.lv

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" vēl neatklāj, kad varētu atvērt pirmos veikalus Latvijā. Uzņēmuma Korporatīvās komunikācijas departamenta pārstāvis Ingars Rudzītis portālam Jauns.lv pastāstīja, ka patlaban aktīvi "Lidl" veikalu būvdarbi notiek Rīgā un Daugavpilī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jautāts, vai jau ir nolemts, kad "Lidl" atvērs pirmos veikalus Latvijā, viņš atbildēja: "Jūtam, ka Latvijā esam ļoti gaidīti."

Turpina būvēt jaunus veikalus

"Lidl Latvija" ekspluatācijā ir nodevis jau 14 veikalu ēkas. Tās atrodas Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Tukumā, Jelgavā, Ogrē, Jēkabpilī, Rēzeknē un Valmierā. Vēl vairāku “Lidl” veikalu ēku būvdarbi pašlaik aktīvi turpinās.

Cilvēki ķer akcijas "Lidl" veikalos Lietuvā 2017. gada vasarā

15.decembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā atvērts Eiropā pazīstamā zīmola "Lidl" veikals.

gallery icon
105

Aktīvi "Lidl" veikalu būvdarbi pašlaik notiek Rīgā un Daugavpilī.

Rudzītis neatklāja pat aptuveno laiku, kad veikalus varētu atvērt: "Par mūsu veikalu atvēršanas datumu noteikti ziņosim tam piemērotā laikā."

Daļa darbinieku jau plāno pirmos atvaļinājumus

Viņš nenosauca uzņēmuma darbinieku skaitu, bet atgādināja, ka "Lidl Latvija" pēdējā gada laikā Latvijā ir radījis vairāk nekā 1000 jaunas veikalu darbinieku darbavietas, kurās strādājošie saņem augstāku atalgojumu par nozarē vidējo.

"Visi mūsu jaunie kolēģi pašlaik saņem līgumā noteikto atalgojumu, iziet profesionālās apmācības un veic savus darba pienākumus. Visi pārbaudes laiku izturējušie kolēģi saņem veselības apdrošināšanas polises. Daļa no jaunajiem kolēģiem jau plāno savus pirmos atvaļinājumus," Rudzītis pavēstīja.

Kad atļaus epidemioloģiskā situācija

Iepriekš "Lidl Latvija" ziņoja, ka pirmos veikalus Latvijā būs gatavs atvērt tad, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija.

"Mēs esam atbildīgs uzņēmums, kas rūpīgi izvērtē pandēmijas situāciju valstī, un, kā zināms, Covid-19 infekcijas izplatība Latvijā joprojām ir satraucošā līmenī," februāra pirmajā pusē sacīja kompānijas Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana, piebilstot, ka "Lidl Latvija" stingri ievēro valdības un veselības iestāžu pieņemtos noteikumus un rūpīgi izvērtē darbinieku un nākamo klientu veselības riskus.

Tāpat viņa atzīmēja, ka "Lidl" ienākšana Latvijā notiks, atverot vairākus veikalus vienlaicīgi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Šāds notikums parasti izraisa lielu interesi un daudzu cilvēku pulcēšanos un var palielināt riskus sabiedrības veselībai. Turklāt pašreizējā situācija ar ierobežojumiem neļauj mums nodrošināt to, ka klienti var pilnībā un bez ierobežojumiem izbaudīt iepirkšanos "Lidl" veikalos," pauda Hasana.

Jauns.lv arī vēstīja, ka janvāra beigās tika atklāts "Lidl Latvija" loģistikas centrs Dzelzavas ielā 131, Rīgā. Loģistikas centra platība ir 51 000 kvadrātmetru, no kuriem 45 000 kvadrātmetrus aizņem noliktavas zona, bet 6000 kvadrātmetrus - biroja telpas. Noliktavas zonā strādās 150, bet biroja telpās - vairāk nekā 200 darbinieku. "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecībā, kas sākās 2018.gadā, ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro.

“Lidl Latvija” atklāj loģistikas centru

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija”, ievērojot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, šodien virtuāli atklāja vienu no modernākajiem un energoefektīvākajiem loģistikas centriem Baltijā. ...

gallery icon
15

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs. Baltijas valstīs "Lidl" veikali patlaban strādā tikai Lietuvā.

Kompānija "Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".