foto: Valsts kanceleja.
Kariņš: šonedēļ jāpanāk vienošanās par virzību uz ierobežojumu mīkstināšanu
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Sabiedrība
2021. gada 24. marts, 20:25

Kariņš: šonedēļ jāpanāk vienošanās par virzību uz ierobežojumu mīkstināšanu

Jauns.lv / LETA

Šonedēļ jāpanāk vienošanās par virzību uz ierobežojumu mīkstināšanu, trešdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valdība trešdien atlika lemšanu par Operatīvās vadības grupas izstrādātajiem četriem soļiem pakāpeniskai ierobežojumu mīkstināšanai, uzdodot to atkārtoti izvērtēt atsevišķai ekspertu grupai. 

Pirmajā solī jeb no 7.aprīļa piedāvāts mīkstināt ierobežojumus izglītības procesa organizēšanā un atļaut strādāt visiem tirgotājom.

Premjers mediju pārstāvjiem uzsvēra, ka visi valdības lēmumi par ierobežojumiem ir politiski, bet, lai šos lēmumus pieņemtu, ir izveidota Operatīvās vadības grupa, kas, konsultējoties ar ekspertiem, izstrādā priekšlikumus Ministru kabinetam.

Kariņš pauda cerību, ka īpašs ekspertu panelis līdz piektdien gaidāmajai valdības sēdei paspēs sniegt savu redzējumu par četru soļu plānu ierobežojumu mīkstināšanai.

"Nevienam nebūs perfekts ieteikums, jo šādos mainīgos apstākļos būs daudz nezināmo. Šonedēļ jāpieņem lēmums - atbalstām vai neatbalstām šādu virzību, lai jaunnedēļ Operatīvās vadības grupa varētu sagatavot konkrētus juridiskus dokumentus," norādīja Ministru prezidents.

Viņš gan atzina, ka piektdien var būt diskusijas par dažādiem rīcības scenārijiem - vienoties par četriem soļiem ierobežojumu mīkstināšanai un debatēt par pirmā soļa ieviešanas termiņu.

Runājot par gaidāmo lēmumu, Kariņš uzsvēra, ka valdība ņems vērā sabiedrības psihoemocionālo aspektu, epidemioloģiskos riskus, situāciju slimnīcās un arī ekonomikas aspektus.