foto: Pixabay.com
Vīrietis Valkas lombardā pagrābj paplāti ar zeltlietām un metas bēgt
Attēlam ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2021. gada 22. marts, 14:23

Vīrietis Valkas lombardā pagrābj paplāti ar zeltlietām un metas bēgt

Jauns.lv

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa kriminālpolicijas amatpersonas par zelta gredzenu zādzību no lombarda aizturēja 29 gadus vecu vīrieti. Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

18. martā īsi pirms pusdienlaika kādā Valkas lombardā ienāca vīrietis, kurš apgalvoja, ka vēlas aplūkot zelta gredzenus, kas atrodas vitrīnā. Mirklī, kad pārdevēja rādīja zelta gredzenus, vīrietis pagrāba paplāti, uz kuras stāvēja zelta izstrādājumi vairāk nekā 10 000 eiro vērtībā, un metās bēgt.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas amatpersonas, kuras noskaidroja, ka iespējamais zaglis ir 1992. gadā dzimis vīrietis. Policisti uzsāka iespējamā ļaundara meklēšanu un aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas slēpās un izvairījās no publiskām vietām.

Persona atradās meža masīvā, kādā pamestā ēkā.  Aizturēšanas brīdi pie vīrieša tika atrasta liela daļa nozagto zeltlietu. Dažus zelta gredzenus vīrietis jau bija paspējis realizēt, savukārt bēgšanas laikā vīrietis vairākus zeltlietu izstrādājumus pazaudēja – Rīgas ielas, Semināru ielas un Kūru ielas apkaimē.

Policija aicina iedzīvotājus būt godprātīgiem un ja ir atrasts kāds zelta izstrādājums, tos nogādāt tuvākajā policijas iecirknī.

Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas – par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība).  Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.