foto: LETA
Deviņus ugunsdzēsējus rosina apsūdzēt par krāpšanos ar darba laika uzskaiti
112
2021. gada 16. marts, 13:04

Deviņus ugunsdzēsējus rosina apsūdzēt par krāpšanos ar darba laika uzskaiti

Jauns.lv / LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis Ziemeļkurzemes prokuratūrai uzrādīt apsūdzības deviņām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonām par krāpšanos ar darba laika uzskaiti.

IDB rosinājis apsūdzēt deviņas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, kuras ilgstošā laika periodā veikušas krāpšanu un dienesta viltojumu, informē IDB.

IDB noskaidrojis, ka VUGD amatpersonas ilgstoši darba laika uzskaites dokumentācijā iekļāva faktiski nenostrādātas darba stundas par amatpersonu, kura darba vietā neatradās, kā rezultātā tika izkrāpti valsts līdzekļi vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Pret vienu no minētajām VUGD amatpersonām rosināts celt apsūdzību par krāpšanu, bet pret pārējām astoņām amatpersonām - par dienesta viltojumu.

Divas no minētajām VUGD amatpersonām ir pārtraukušas dienesta gaitas.

Šī gada pirmajos divos mēnešos IDB sācis astoņus kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 77 dažāda apjoma un sarežģītības pakāpes kriminālprocesos.

Prokuratūrai šī gada pirmajos divos mēnešos no IDB nosūtīti deviņi kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai pret 15 personām.