foto: Ekrānuzņēmums
Madonas pilsētas sporta centrā ierīkos masu vakcinācijas punktu
Pašvaldība apņēmusies nodrošināt telpas, to iekārtojumu, pieejamību un sabiedrisko kārtību.
Novadu ziņas
2021. gada 15. marts, 11:37

Madonas pilsētas sporta centrā ierīkos masu vakcinācijas punktu

Jauns.lv / LETA

Madonas pilsētas sporta centrā ierīkos masu vakcinācijas punktu, liecina paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Madonas novada pašvaldības pārstāvji, SIA "Madonas slimnīca" vadība un Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča tiešsaistes tikšanās laikā panākusi vienošanos, ka Madonas novadā līdztekus jau esošajiem vakcinācijas kabinetiem ģimenes ārstu prakšu vietās un Madonas slimnīcā plānots izveidot papildu vakcinācijas punktu novada iedzīvotājiem, kurā vakcināciju būs iespējams veikt ātrākā tempā lielākam cilvēku skaitam.

Pašvaldība šādu risinājumu savlaicīgi plāno, reaģējot uz biroja informāciju par vairāk nekā viena miljona vakcīnu piegādi aprīlī un maijā, prognozējot iespējamu vakcinācijas jaudas trūkumu.

Masu vakcinācijas punkts atradīsies Madonas pilsētas sporta centrā Gaujas ielā 13, Madonā.

Madonas novada pašvaldība, saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroja lūgumu, masu vakcinācijas punktu iekārtos līdz 1.aprīlim. Pašvaldība apņēmusies nodrošināt telpas, to iekārtojumu, pieejamību un sabiedrisko kārtību.

Savukārt Vakcinācijas projekta birojs nodrošinās vakcinācijas personālu, informatīvo atbalstu. Vakcīnu daudzumu pēc vakcinācijas veicēja pieprasījuma apstiprina Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un piegādā zāļu lieltirgotavas.

Kā skaidro pašvaldība, masu vakcinācijas punktā vakcināciju varēs veikt tie iedzīvotāji, kas būs reģistrējušies vakcinācijai un saņēmuši norīkojumu uz šo vakcinācijas punktu.

Vakcinācija Madonas novadā turpināsies arī ģimenes ārstu praksēs un Madonas slimnīcā.

Naktī uz 12.martu Madonas slimnīca saņēma pirmās 50 no 200 pasūtītajām vakcīnām. Senioru vakcinācija, iepriekš sazinoties, notika pagājušajā nedēļā un turpināsies šīs nedēļas sākumā. Jaunu vakcīnu piegāde, saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroju plānota šonedēļ.

Pašvaldība atgādina, ka pieteikties vakcīnai var elektroniski vietnē "www.manavakcina.lv", zvanot 8989, vai, pie sava ģimenes ārsta, ja tas ir iesaistījies vakcinācijas nodrošināšanā.

Vakcinācijas projekta birojs plāno izveidot vismaz astoņus mazākus vakcinācijas punktus ar 1000 vakcinācijas epizožu kapacitāti nedēļā. Šie punkti, pēc pašreizējiem Veselības ministrijas plāniem, potenciāli atrastos Madonā, Bauskā, Alūksnē, Salaspilī, Tukumā, Kuldīgā, Saldū, Siguldā, Aizkrauklē un Gulbenē.