Sabiedrība
2021. gada 12. marts, 23:30

"Viss bija aiznests" - Kristīnei sāp sirds par nozagtajiem ziediem no radinieka kapa

Degpunktā

Dienu pēc radinieka bērēm Kristīne piedzīvoja rūgtu pieredzi, jo, atnākot pie kapavietas, konstatēja, ka pazuduši visi iepriekšējā dienā sanestie ziedi, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Viņa stāsta, ka bija palikuši tikai plastmasas vainagi, bet dzīvie ziedi - nozagti. 

"Daudzi saka, ka tās varēja būt stirnas, bet nu stirnas neēd visu līdz pēdējai lapai. Viss bija savākts un aiznests," teic Kristīne.

Bēru dienā viņa uzņēmusi fotogrāfiju, kā izskatījās kapuvieta. Diemžēl nākamajā dienā nācās fotografēt atkal, lai ar vizuālajiem pierādījumiem vērstos pie Pļavnieku kapu administrācijas.

"Sazinājos ar Pļavnieku kapu priekšniecību, ar biroju. Viņi apstiprināja, ka, jā, šādi notiek, mēs par to zinām. Es pavaicāju par videonovērošanas kamerām. Viņi teica, ka ir tikai viena kamera pie centrālas ieejas. Pašsaprotami, ka caur centrālo ieeju neviens to nenesīs. Es pavaicāju, kāpēc vēl kaut kur nav papildus kameru. Viņi atbildēja, ka tas esot dārgi, liels elektrības patēriņš. Tādas viņiem bija atrunas. Viņi ieteica vērsties policijā," stāsta Kristīne. 

Viņa nolēmusi nerakstīt iesniegumu policijā, jo neuzskata, ka tā palīdzēs, tomēr vēlas brīdināt citus. "Es "Facebook" lietotnē cilvēkiem uzrakstīju, lai viņi zinātu, ka šādi notiek. Lai viņi varbūt dzīvus ziedus speciāli kropļotu. Iesaka ziedus apliet ar zilajiem graudiņiem. Es ar šo iepriekš nekad nebiju saskārusies. Tu tajā brīdi vienkārši par šādām lietām nedomā, ka tev speciāli būtu jāsalauž ziedi, speciāli tos jāsabojā. Tu atnes cilvēkam pēdējā ceļā no visas sirds. Tu uzskati, ka tas viss būs ar viņu kopā visas četrdesmit dienas."

Tikmēr vietējās ziedu bodes pārdevēja apstiprina, ka ziedus ņem garnadži. "Zog, zog. Bet uz šejieni nenes! Ne uz šo bāzi noteikti. Te pirms laika bija tāda veca tante, kura zaga ziedus, es viņu te dzenāju. Viņa par to mani lamāja, cik spēja. Es tiešām viņai neko nevarēju izdarīt, trīs reizes viņu biju pieķērusi," teic pārdēvēja.

Kristīne padomus cīņai ar zagļiem jau izmēģinājusi praksē un nākošajā dienā uz kapu kopiņas nolika neļķes, pirms tam tās salaužot uz pusēm. Līdzi atnests arī vainags – to nācās apdedzināt. Bojātie ziedi neviena neaiztikti uz kapa vietas guļ joprojām.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.