foto: Igaunijas policijas Lēnes prefektūra
Narkotirgonis no Latvijas Igaunijā pamet 9000 eiro un sadauzītu džipu
Bēgot no Igaunijas policijas, kāds Latvijas narkotirgonis grāvī pameta 9000 eiro un savu avarējušo džipu.
112
2021. gada 15. marts, 05:55

Narkotirgonis no Latvijas Igaunijā pamet 9000 eiro un sadauzītu džipu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Policijai veiksmīga, bet narkotirgoņiem izcili neveiksmīga operācija pagājušā gada nogalē izvērtās Igaunijā Raplas apriņķī, par ko tagad ziņo mūsu kaimiņvalsts policija. Igaunijas likumsargiem izdevies aizturēt divus narkotiku pircējus, kuri no kāda marihuānas andelmaņa no Latvijas par 9000 eiro bija nopirkuši "zālīti". Likumsargiem noslēpumaino latviešu narkotirgoni vēl nav izdevies aizturēt, bet viņš kaimiņpolicistu rīcībā atstājis 9000 eiro un savu avarējušo džipu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policijai izdevies noķert divus Raplas jauniešus, kuri no kāda autovadītāja, kurš bija iebraucis no Latvijas, nopirka pusotru kilogramu marihuānas. Bēgot no likumsargiem, jaunieši palika bez marihuānas – to vienkārši nometa zemē, bet latvietis palika bez naudas un automašīnas, raksta Tallinas laikraksts “Postimees”.

Viss risinājās Raplas apriņķa Kehtas ciematā tumšā oktobra vakarā ap pulksten 23.00. Likumsargi kādā šaurā ciemata šķērsielā pamanīja divas automašīnas, ap kurām notika dīvaina rosība. Patruļa apstājās, un devās noskaidrot, kas notiek. Divi cilvēki izkāpa no pirmās automašīnas ar Latvijas numurzīmēm un iekāpa otrā auto, un aizmuka. Nu gan viņi ir notverti, tie izrādījās divi igauņu puiši, kuri no latvieša bija nopirkuši marihuānu, kuru arī uzreiz nometa turpat zemē, mūkot no policistiem.

Tad policija piegāja pie automašīnas ar Latvijas numurzīmēm, lai noskaidrotu, kas par lietu. Bet latvietis ar savu džipu metās bēgt. Tā kā džips nebrauca vis pa ceļu, bet šķērsoja tīrumu, tad policisti to no redzesloka pazaudēja.

foto: Igaunijas policijas Lēnes prefektūra
Kāds Latvijas narkotirgonis pagājušā gada rudenī Igaunijā - Raplas apriņķī netālu no Kehtas ciemata - grāvī pameta savu sadauzīto džipu ar vairākiem tūkstošiem eiro.

Latvijas automašīnai no kārtības sargiem izdevās aizbēgt, bet ne tālu. Drīz vien policisti auto atrada sadauzītu netālajā grāvī, bet uz mašīnas priekšējā paneļa mētājās 9000 eiro, ko no policistiem bēgošais, acīmredzot, bija aizmirsis. Jādomā, ka salonā palikusī nauda diez vai bija visa iztraucētā darījuma summa, jo šāda narkotiku daudzuma cena varētu būt vismaz divas reizes lielāka. Pēc kāda laika likumsargi atrada arī pusotru kilogramu marihuānas, ko bija izmetuši aizbēgušie igauņu jaunieši.

Nule notvertie marihuānas pircēji izrādījušies 18 un 21 gadu veci puiši, no kuriem vecākais ir mākslinieks – reperis, viņu vārdus gan policija neatklāj. Tagad abi gaida tiesu.

Tēmas