Sabiedrība
2021. gada 9. marts, 22:52

Jaunieši Kalnciemā aplaupa veikalu "Aibe"

Degpunktā

Februāra beigās Kalnciemā jaunieši aplaupīja veikalu "Aibe". Materiālais guvums gan bija neliels, jo zādzība tika veikta naktī, kad kasē atradās tikai maiņas nauda, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

"Apsardze stāvēja pie veikala un ar gaismu spīdināja logā. Es atbraucu no mājām. Tad klāt bija policija un gājām iekšā veikalā. Bailīgi bija! Es paskatījos, ka tur izvilkta tā kaste zem monitora. Tad gāju skatīties, ko rāda kameras," stāsta veikala vadītāja Zoja, kura, pošoties uz darbu, saņēma zvanu no apsardzes firmas par to, ka kāds bija ielauzies veikala telpās.

Aplūkojot video novērošanas kameru ierakstus, redzams, ka pie kases aparāta pieskrien kāds jaunietis un bez liekām kustībām sagrābj kasti ar naudu. Taisnā ceļā viņš skrien atpakaļ pie izsistā loga.

"Tad es redzēju, ka tikai līdz kasei un atpakaļ. Viss. Pie loga viņi tur bija vairāki," atminas Zoja. 

Arī veikala īpašnieks uzreiz saņēma ziņu. Viņš nav gluži pārsteigts par zādzību. Šī neesot pirmā reize, kad garnadži noskata tieši viņa bodi.

"Kalnciemā mums regulāri diezgan "jautri" notikumi notiek. Manā praksē šī laikam būs jau vienpadsmitā epizode. Es tā ļoti skeptiski skatos uz visu to izmeklēšanas procesu, jo desmit gadu laikā ir 11 zādzības," stāsta veikala īpašnieks Raimonds. 

Veikalnieki ironiski piebilst, ka šī zādzība nav bijusi veiksmīgi izplānota. Proti, pēc veikala slēgšanas pārdevējas noliek ienākumus drošā vietā un neatstāj naudu veikalā. To garnadži nezināja.

"Tur bija tikai maiņas nauda. Sīkumi. Tādi gudrinieki laikam nemācījās skolā," teic Zoja. 

Policija ziņo, ka pagaidām izdevies noskaidrot piecus cilvēkus, kuri varētu būt atbildīgi par paveikto noziegumu. Četri no viņiem nav sasnieguši 18 gadu vecumu.Visas aizdomās turētās personas jau agrāk ir nonākušas policijas redzeslokā par dažāda rakstura likumpārkāpumiem. 

Izmeklēšana nav beigusies, un likumsargi vēl strādā kriminālprocesa ietvaros, bet par šāda veida nodarījumu var nākties arī kādu laiku pavadīt cietumā.

"Par zādzību var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas," norāda policijā. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.