foto: Edijs Pālens/LETA
Gaujā pie Carnikavas saglabājas augsts ūdens līmenis
Gaujā pie Carnikavas ceturtdienas rītā saglabājas ledus sastrēgums un augsts ūdens līmenis.
Sabiedrība
2021. gada 4. marts, 07:53

Gaujā pie Carnikavas saglabājas augsts ūdens līmenis

Jauns.lv / LETA

Gaujā pie Carnikavas ceturtdienas rītā saglabājas ledus sastrēgums un augsts ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešdien ūdens līmenis pakāpās līdz 3,25 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta, pārspējot 2005.gada janvāra vētras laikā sasniegto rekordu - 3,19 metrus. Ceturtdienas rītā ūdens līmenis ir 3,17 metri virs nulles punkta jeb 2,21 metrs Latvijas augstuma sistēmā.

foto: Edijs Pālens/LETA
Gaujā pie Carnikavas ceturtdienas rītā saglabājas ledus sastrēgums un augsts ūdens līmenis.

Gaujā pie Siguldas un Valmieras ūdens līmenis pakāpeniski ceļas, bet tas nav augsts.

Ogres upē pie Ogresgala ledus iešanas ietekmē trešdienas vakarā ūdens līmenis pazeminājās par pusmetru, aizvadītajā naktī tas vēl kritās par dažiem centimetriem. Ogres pilsētā ūdens īslaicīgi paaugstinājās un pēc tam atgriezās iepriekšējo dienu līmenī.

Jelgavas apkārtne ledus iešanas laikā: applūdušās pļavas un tīrumi

gallery icon
20

Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis nedaudz pazeminājies. Pie Zeļķu tilta trešdien tas kritās, bet pēc tam atkal paaugstinājās un ceturtdienas rītā ir 6,1 metrs virs novērojumu stacijas nulles punkta, applūst zemākās palienes.

Pie Pļaviņām ūdens līmenis trešdien pazeminājās, pēc tam sāka paaugstināties, bet tas nav lielāks par ierasto līmeni ūdenskrātuvē. Daugavas lielākajā daļā ūdens līmenis lēnām kāpj, bet nav augsts, piemēram, pie Daugavpils ūdens līmenis pat ir zemāks nekā februāra sākumā.

Ventas upē sākusies ledus iešana

Turpinoties siltam laikam, strauji kūst gan sniega sega, gan ledus Latvijas upēs un ezeros. Vairākās upēs arī sākusies ledus iešana.

gallery icon
57

Lielupē, tāpat kā lielākajā daļā Latvijas upju, ūdens līmenis galvenokārt pazeminās.

Gaujā pie Carnikavas, Ogres lejtecē un Daugavā pie Pļaviņām aizvien spēkā LVĢMC oranžais brīdinājums par iespējamiem plūdiem.