foto: Pixabay.com
Janvārī samazinājies reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits
Kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 8800 gadījumu, bet 26 889 bija citi apdraudējuma gadījumi.
Sabiedrība
2021. gada 14. februāris, 00:12

Janvārī samazinājies reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits

Jauns.lv / LETA

Latvijā šogad janvārī reģistrētas 74 973 unikālas IP adreses, kas bija pakļautas kādam kibertelpas apdraudējumam, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada janvāri reģistrēto unikālo IP adrešu skaits, kas bija pakļautas kādam kibertelpas apdraudējumam, samazinājies par 24,5%. Pērn janvārī tika reģistrēta 99 361 unikāla IP adrese.

Apkopotie dati liecina, ka 2021.gada janvārī unikālajām IP adresēm visbiežāk reģistrētas konfigurācijas nepilnības, kuru skaits sasniedza 43 792 gadījumus. Kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 8800 gadījumu, bet 26 889 bija citi apdraudējuma gadījumi.

Vienlaikus 710 incidentu reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējums, 145 incidenti - kaitīgs saturs, 35 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, bet neviens gadījums nav reģistrēts informācijas drošībā. Tāpat reģistrēti 986 ielaušanās mēģinājumi, 326 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, bet 201 reizi kompromitētas iekārtas.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.