foto: LETA
Policija izdzenā Aknīstes domes Finanšu komitejas sēdi
Ilustratīvs foto.
2021. gada 23. janvāris, 08:19

Policija izdzenā Aknīstes domes Finanšu komitejas sēdi

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Valsts policija trešdien, 20. janvārī, izklīdināja Aknīstes novada domes deputātus un pašvaldības darbiniekus, kuri bija sapulcējušies uz klātienes Finanšu komitejas sēdi. Sanāksmju zālē, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības pasākumus, bija sapulcējušies pārāk daudz cilvēku. Sēde, kurā bija jāizskata novada budžets, tika pārtraukta tā īsti pat neiesākusies.

Policisti Aknīstes domes sanāksmju telpā ienākuši tad, kad sēde tikko bija sākusies, un to uzreiz pārtrauca, Jauns.lv pastāstīja Aknīstes domes priekšsēdētāja Vija Dzene (“Vienoti novadam”). Likumsargi uzreiz sanākušajiem lika izklīst, jo zālē bija ieradušies pārāk daudz ļaužu, kuri nevarēja ievērot divu metru distanci.

“Finanšu komitejas sēdē bija plānots izskatīt novada budžetu, domājām, ka klātienē to ir daudz ērtāk izdarīt nekā attālināti. Līdz ar to bija sapulcējušies vairāk ļaužu nekā atļauts – visi deputāti un pašvaldības darbinieki, kādi padsmit cilvēki,” Jauns.lv teica Dzene.

Pagaidām vēl nav nolemts, vai un kāds sods, un vai vispār pienāksies atbildīgajām amatpersonām, kuras sarīkoja šo Finanšu komitejas sēdi.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa Jauns.lv skaidroja: “20. janvārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Aknīstes novada pašvaldībā notiek domes sēde, kuras laikā tiek pārkāpti epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Likumsargi, ierodoties norādītajā adresē, konstatēja, ka zālē notiek Finanšu komitejas sēde. Šobrīd ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process un notiek materiālu pārbaude”.

Jau nākamajā dienā – 21. janvārī – pašvaldības komitejas sēde noritēja attālinātā režīmā, pastāstīja Dzene. Viņa arī piebilda, ka nezina, kas izsaucis policiju uz Aknīstes domi un kā tā uzzinājusi par pašvaldības aktivitātēm.

Neoficiāla informācija liecina, ka policistus par nodomu deputātiem pulcēties saietā, kurā tiktu pārkāpti epidemioloģiskās drošības pasūkumi, informējis kāds no opozīcijas pārstāvjiem.