foto: Pixabay.com
Drūma diennakts: ugunsgrēkos Latvijā miruši trīs cilvēki
Ilustratīvs foto.
112
2021. gada 21. janvāris, 10:15

Drūma diennakts: ugunsgrēkos Latvijā miruši trīs cilvēki

Jauns.lv / LETA

Latvijā pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar plkst.11.36 glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja pilnā 130 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Veicot dzēšanas darbus, ēkā atrasti divi bojāgājuši cilvēki. Plkst.16 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat vakar saņemts izsaukums uz Dundagas novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā - veicot dzēšanas darbus atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus.

Glābēji šorīt steidzās Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg starpsiena, griesti un grīda. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Pēc vairākām stundām šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Vakar saņemts izsaukums uz Sējas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāva dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji evakuēja vienu cilvēku un kaķi. Plkst.20.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.17.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vasarnīcā. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega vienstāva vasarnīca ar izbūvētu mansardu 50 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš pēc mediķu apskates turpināja darbu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 49 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Tēmas