foto: LETA
Mājsēdes pārkāpēju izdarības Zemgalē: piedzēries un meklēts vīrietis tiek pie 1000 eiro soda
Ilustratīvs foto.
112
2021. gada 18. janvāris, 16:43

Mājsēdes pārkāpēju izdarības Zemgalē: piedzēries un meklēts vīrietis tiek pie 1000 eiro soda

Jauns.lv

Latvijā aizvadīta priekšpēdējā brīvdienu mājsēdes nedēļas nogale, un kā liecina Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes apkopotie dati, šoreiz gājis salīdzinoši mierīgāk, ko, iespējams, var izskaidrot ar auksto laiku. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zemgales policisti vēstī, ka 17. janvārī plkst.1.20 Jelgavā sastaptam 1975. gadā dzimušam vīrietim piemērots 500 eiro sods. Vīrietis bija bravūrīgs, uz likumsargu aizrādījumiem atbildēja, ka policisti, uzrunājot un tuvojoties viņam, paši pārkāpjot noteikumus. 

Savukārt tajā pašā naktī pēc aptuveni divām stundām likumsargi piemēroja 1000 eiro naudas sodu meklēšanā esošai personai - 1967. gadā dzimušam vīrietim, kurš bija devies uz Valgundi un, būdams alkohola reibumā, uzvedās agresīvi un traucēja citām personām naktsmieru. 

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka viņam 2020. gada novembrī tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, taču vīrietis nav veicis atkārtotu testu.

Vienā gadījumā ārpus savas dzīvesvietas pēc pulksten 22.00 atradās nepilngadīga persona, kura nevarēja uzrādīt pašapliecinājumu par pamatotu pārvietošanās iemeslu. Tāpat 17. janvārī Dobelē, Atmodas ielā, 1950. gadā dzimis vīrietis pulksten 2.20 atradās ārpus savas dzīvesvietas, izvairījās nosaukt savus personas datus un pat centās aizbēgt. Likumsargi viņam par  noteiktā pārvietošanās aizlieguma neievērošanu piemēroja naudas sodu 100 eiro. 

16. janvārī pulksten 23.30 Tukumā uz ielas atradās 1974. gadā dzimis vīrietis alkohola reibumā, turklāt viņš pauda uzskatu, ka ierobežojumi nav jāievēro un tiem neesot nekādas nozīmes. Ņemot vērā vīrieša bravūrīgo attieksmi, likumsargi viņam piemēroja 500 eiro sodu.  Savukārt 17. janvārī Tukumā pēc pusnakts uz ielas atradās 1995. un 1994. gadā dzimuši vīrieši, kuriem jau 30. decembrī par mājsēdes ierobežojumu neievērošanu bija piemērots naudas sods. Par atkārtotu pārkāpuma izdarīšanu katrs no viņiem šajā reizē nopelnīja 500 eiro lielu naudas sodu. Tajā pašā naktī pulksten 4.20 Tukumā uz ielas policisti sastapa 1986. gadā dzimušu vīrieti, kurš, pastaigājoties pa pilsētu, devās mājup no ciemošanās. Arī viņam par šādu rīcību nāksies soda naudā samaksāt 500 eiro. 

Bauskā kādam 1994. gadā dzimušam vīrietim likumsargi piemēroja naudas sodu 500 eiro, jo viņš 16. janvārī pulksten 00.53 Vecumnieku novadā uz ceļa Bauska – Linde 28. kilometrā atradās alkohola reibumā, atteicās paskaidrot savas rīcības iemeslus, savā leksikā izmantoja necenzētus vārdus un uzvedās bravūrīgi. 

Kopā laika posmā no 15. līdz 17. janvārim Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā nedēļas nogales mājsēdes kontroles pasākumu laikā tika pārbaudītas 2162 personas. Par noteiktā pārvietošanās aizlieguma laika posmā no pulksten 22.00 līdz 5.00 neievērošanu tika uzsākti 200 administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī doti 233 preventīvi norādījumi. 

Zemgalē brīvdienu mājsēdes kontroles pasākumos pavisam kopā tika iesaistītas 299 Valsts policijas amatpersonas, kuras pildīja savus pienākumus ciešā sadarbībā ar 77 pašvaldību policiju un 57 Zemessardzes darbiniekiem. Kontroles pasākumu nodrošināšanā tika izmantoti 139 Valsts policijas un 38 pašvaldību policiju transportlīdzekļi. 

Iespējams, stiprā sala dēļ aizvadītā nedēļas nogale salīdzinājumā ar iepriekšējām mājsēdes kontroles pasākumu svētku un nedēļu nogalēm tika aizvadīta salīdzinoši mierīgi. Aizpildītus apliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā uzrādīja 1412 iedzīvotāji. Tāpat tika sagatavoti 17 ziņojumi par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu, kā arī tika reģistrēti 57 notikumi, kas nebija saistīti ar Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu". 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās