foto: Valsts policija
Vecmīlgrāvī uziet nelegālās dīzeļdegvielas uzpildes staciju
Foto no notikuma vietas
112
2021. gada 15. janvāris, 13:53

Vecmīlgrāvī uziet nelegālās dīzeļdegvielas uzpildes staciju

Jauns.lv

Trešdien, 13. janvārī, Valsts policijas (VP) Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti, pārbaudot iegūto informāciju, atklāja, ka Rīgā, Vecmīlgrāvī, ir izveidota nelegālās dīzeļdegvielas uzpildes stacija, sociālajos tīklos informē VP.

Kā vēsta VP, nelegālā uzpildes stacija bija ierīkota rūpnieciskajā teritorijā un degviela tika uzglabāta konteineros. Apskates laikā policisti konstatēja un atsavināja 5300 litru šķidruma ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaku, astoņas tvertnes, trīs sūkņus ar filtriem, divas degvielas uzpildes pistoles, degvielas uzpildes mēraparātus, kā arī divas "Volkswagen" markas automašīnas, kurās, visticamāk, pārvadāta degviela.

Notikuma vietā tika aizturēts 1982. gadā dzimis vīrietis, pret kuru uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmās daļas – par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Aizturētais vīrietis iepriekš sodīts par cita veida noziegumiem.

Šobrīd policisti turpina strādāt, lai noskaidrotu visas personas, kas saistītas ar šo noziegumu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pārējie iesaistītie, iespējams, jau iepriekš nodarbojušies ar līdzīgām noziedzīgām darbībām citviet Rīgas Ziemeļu iecirkņa apkalpojamā teritorijā, līdz policija nonāca viņiem pa pēdām.

Atsavinātā dīzeļdegviela tiks nodota Nodrošinājuma valsts aģentūrai un pēc ekspertīzes veikšanas tiks lemts, vai to iznīcināt vai izmantot tautsaimniecībā.