foto: LETA
Bordāns: medicīnas darbinieku vakcinēšanai nevajadzētu būt "absolūti neobligātai"
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Sabiedrība
2021. gada 11. janvāris, 19:25

Bordāns: medicīnas darbinieku vakcinēšanai nevajadzētu būt "absolūti neobligātai"

Jauns.lv / LETA

Medicīnas darbinieku vakcinēšanai nevajadzētu būt "absolūti neobligātai", taču reizē šis jautājums jārisina atbilstoši likumam un to kopīgi koordinējot, šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes preses konferencē pauda Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

No Bordāna paustā izrietēja, ka politiķim ir "radikālāks ieskats" nekā koalīcijas partneriem par to, ka medicīnas darbinieku vakcinēšanai nebūtu jābūt "absolūti brīvprātīgai un absolūti neobligātai".

Reizē šis jautājums jārisina atbilstoši likumam un kopīgi to koordinējot, piebilda tieslietu ministrs.

Tikmēr veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pauda, ka ir jāveic papildu sagatavošanās pasākumi, lai slimnīcas būtu gatavas iespējamam plašākam Covid-19 uzliesmojumam.

Līdz ar to ministrs ir devis rīkojumus par iepirkumiem un rezervju veidošanu, turklāt paredzēts drīzumā vērsties valdībā ar līdzekļu pieprasījumiem, lai nodrošinātu slimnīcu gatavību.

Vienlaikus ministrs pauda uzskatu, ka pagājušajā nedēļā vakcinēšanas temps ir bijis par lēnu. "Lai paātrinātu šo tempu, esmu devis rīkojumu sākt visu ārstniecības personu vakcināciju," atgādināja ministrs. Tāpat politiķis norādīja, ka drīzumā tiek gaidīta "Moderna" vakcīnu piegāde, piebilstot, ka plašāka vakcinācija sāksies, kad pienāks nākamās kravas, par kurām ministrs plāno informēt drīzumā.

Viņš arī atklāja, ka tiks strādāts pie pieteikšanās kārtības, iespējams, ieviešot pašatteikšanās iespēju, "kad visiem mediķiem tiek piedāvāts konkrēts laiks, kad vakcinēties un ja kāds nevēlas to darīt, būs jāatsakās".

"Es personīgi uzskatu, ka tā arī ir daļa no Hipokrāta zvēresta - vakcinēties un rādīt Latvijas sabiedrībai, ka vakcinēšanās ir vēlama, laba un droša lieta," izteicās ministrs.

Kā ziņots, līdz šim Latvijā vakcinētas 6933 personas, tajā skaitā 5418 ārstniecības personas un 1515 ārstniecības iestādes darbinieki.