foto: Edijs Pālens/LETA
Nākamnedēļ Latvijā sola pamatīgus puteņus un pēdējo gadu lielāko aukstumu
Daudzviet Latvijā sniega sega kļūs par 10-15 centimetriem biezāka.
Sabiedrība
2021. gada 10. janvāris, 09:13

Nākamnedēļ Latvijā sola pamatīgus puteņus un pēdējo gadu lielāko aukstumu

Jauns.lv / LETA

Jaunās nedēļas pirmajā pusē Latvijā snigs un putinās un gaisa temperatūra būs tuvu nullei, pēc tam kļūs aukstāks, prognozē sinoptiķi.

Sniega haoss pasaulē

Pamatīgu snigšanu pēdējās dienās piedzīvojis Kašmīras reģions Indijā, kur izsludināts lavīnas brīdinājums. Bieza sniega sega skārusi arī vairākas citas valstis.

gallery icon
41

Gan sniegputenis, gan sals daudzviet valstī būs lielākais kopš 2019.gada pirmā ceturkšņa vai pat garākā laika posmā.

No pirmdienas līdz trešdienai Latvijā palaikam snigs un putinās, vietām - stipri. Pūtīs brāzmains dienvidu vējš. Lielākais nokrišņu daudzums, tai skaitā slapjš sniegs un lietus, būs Kurzemē. Daudzviet Latvijā sniega sega kļūs par 10-15 centimetriem biezāka, vietām Kurzemes rietumu un centrālajā daļā var uzsnigt 20 centimetru sniega. Puteņa dēļ sniega segas biezums būs nevienmērīgs, ilgstoši gaidāmi slikti braukšanas apstākļi.

Eiropas slēpošanas kūrorti pārsteidz ar līdz šim neredzētu skatu

Covid-19 pandēmijas un masu pasākumu aizlieguma dēļ daudzos Eiropas kalnu slēpošanas kūrortos ziemas sezona joprojām nav sākusies. Alpu nogāzes ir ...

gallery icon
20

Nedēļas vidū Latvijā sāks ieplūst aukstāks gaiss no Krievijas. Pastāv iespēja, ka Vidzemē un Latgalē sals pastiprināsies līdz 20 vai pat vairāk grādiem.

Nedēļas otrajā pusē snigs krietni mazāk un brīžiem debesis skaidrosies, lēns līdz mērens austrumu vējš pāries ziemeļu vējā.