foto: LETA
Apspriesta iespēja divas nedēļas turpināt komandantstundu nedēļas nogalēs
Sabiedrība
2021. gada 7. janvāris, 14:28

Apspriesta iespēja divas nedēļas turpināt komandantstundu nedēļas nogalēs

Jauns.lv / LETA

Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē otrdien, 5.janvārī, tika apspriesta iespēja līdz 25.janvārim turpināt komandantstundu nedēļas nogalēs un atļaut bibliotēkās izsniegt grāmatas, izriet no kopsēdes protokola.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika apspriestas izmaiņas rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, uzdodot Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupai līdz šodienai precizēt virkni lietu.

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis otrdien preses konferencē informēja, ka ministri konceptuāli vienojās pagarināt patlaban spēkā esošos ierobežojumus līdz 25.janvārim. Viņš apgalvoja, ka par komandantstundu diskutēts netika.

Tajā pašā laikā no otrdienas valdības sēdes protokola izriet, ka ministri tostarp apsprieduši iespēju līdz 25.janvārim pagarināt prasību par komandantstundu.

Apspriesta arī iespēja paplašināt tirdzniecības vietās pieejamo preču klāstu. Tāpat apspriesta iespēja bibliotēkām atsākta grāmatu izsniegšana lasītājiem.

Konkrēti lēmumi tiks pieņemti šodien.

Ārlietu ministrijai tika uzdots saskaņot jautājumu, lai tiktu noteikti ar Lietuvu un Igauniju pēc iespējas vienoti kontroles pasākumi personām, kuras ieceļo valstī, un iesniegt attiecīgus priekšlikumus izvērtēšanai starpinstitūciju darbības koordinācijas grupā.

Lai savlaicīgi sagatavotu nepieciešamo regulējumu, starpinstitūciju darbības koordinācijas grupai tika uzdots izvērtēt Ekonomikas ministrijas sagatavotos priekšlikumus par prasībām tirdzniecības vietām, kad epidemioloģiskās drošības situācija ļaus paplašināt to darbību.

Tāpat tika runāts par izglītības procesa jautājumiem, nosakot, ka, atbilstoši epidemioloģiskās drošības situācijas uzlabojumam pirmām kārtām klātienes mācības atsāks 1.-4.klases un 9. un 12.klases izglītojamie. Izglītības un zinātnes ministrijai tika uzdots sagatavot attiecīgus priekšlikumus šo mācību drošai norisei un iesniegt tos izvērtēšanai starpinstitūciju darbības koordinācijas grupā.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.