foto: LETA
"Attīstībai/Par" Saeimas frakcija virza Pavļutu apstiprināšanai veselības ministra amatā
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.
Politika
2021. gada 7. janvāris, 09:06

"Attīstībai/Par" Saeimas frakcija virza Pavļutu apstiprināšanai veselības ministra amatā

Jauns.lv

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcija veselības ministra darbam virza apvienības līdzpriekšsēdētāju, Saeimas frakcijas vadītāju Danielu Pavļutu. “Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētāji Daniels Pavļuts un Ivars Ijabs šodien tiksies ar Ministru prezidentu, lai vienotos par apvienības turpmāko sadarbību valdībā.

"Pandēmiju uzvarēt mēs varam kopā. Valstij šis ir grūts un izšķirošs brīdis. Iziet no krīzes stiprākiem mums ļaus tikai atbildīga rīcība. Pirms paliks labāk, droši vien būs vēl grūtāk, bet mēs tiksim galā! Ceru uz koalīcijas partneru atbalstu un iespējami drīzu darba sākšanu," norāda Pavļuts. 

Daniela Pavļuta būtiskākā prioritāte veselības ministra darbā būs panākt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. Viņš tuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu nemainīgu veselības politikas kursu un turpinātu kopīgu darbu.

Partijas “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētājs Ivars Ijabs norāda: “Šajā situācijā, kad Veselības ministrija ir viens no galvenajiem partneriem cīņā ar Covid-19, nav pieļaujams, ka tā paliek bez sava vadītāja uz vairākām dienām vai pat nedēļām. Daniela Pavļuta politiskā un ministra darba pieredze ļaus pārņemt darbus un pēc iespējas ātrāk sākt pildīt uzticētos pienākumus”.

Daniels Pavļuts ir Kustības “Par!” vadītājs, partiju apvienības “Attīstībai/Par!’’ līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas vadītājs. Starptautisks vadzinību konsultants un pasniedzējs, ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Hārvarda universitātē. Bijis ekonomikas ministrs, Kultūras ministrijas valsts sekretārs, ieņēmis vadošus amatus AS “Swedbank”, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijā.

Pašreizējā veselības ministre Ilze Viņķele Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" jau vakar apstiprināja, ka veselības ministra amatam tiks virzīts partijas "Kustība "Par!"" līderis un Saeimas deputāts Daniels Pavļuts.

Kā ziņots, 5.janvārī Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei, solot demisijas pieprasījumu parakstīt ceturtdien, 7.janvārī. Veselības ministra amata pienākumus Kariņš uzticējis pildīt Viņķeles pārstāvētās politiskās apvienības kolēģim aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP), taču viņš šo uzdevumu pildīt atteicās.