foto: LETA
Pavļuts sola strādāt pie vakcinācijas tempa uzlabošanas
Saeimas deputāts Daniels Pavļuts.
Sabiedrība
2021. gada 7. janvāris, 07:50

Pavļuts sola strādāt pie vakcinācijas tempa uzlabošanas

Jauns.lv / LETA

Veselības ministra amata kandidāts, Saeimas deputāts Daniels Pavļuts (AP), ja nokļūs ministra amatā, sola strādāt pie vakcinācijas plāna un tempa uzlabošanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pavļuts šorīt intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka galvenie darbi Veselības ministrijā noteikti ir saistīti ar Covid-19 pandēmijas apkarošanu. Attiecīgi viņš gatavojas strādāt pie vakcinācijas tempa paātrināšanas, vakcinācijas plāna uzlabošanas un papildināšanas un atbalsta slimnīcām.

Politiķis atzīmēja, ka vakcinācija pret Covid-19 jau notiek, bet gana gausi, attiecīgi jau ir iespējams sākt pētīt, kas kavē procesus. Tuvākajā laikā primāri esot sagatavot ģimenes ārstu prakses, lai martā un aprīlī tās masveidā var sākt vakcināciju.

Tāpat starp pirmajām lietām, nonākot ministrijā, Pavļuts plāno tikšanos un saziņu ar slimnīcu vadītājiem, lai kopīgi spriest, kas tām vēl ir nepieciešams sekmīgākai cīņai pret pandēmiju.

Pavļuts uzsvēra, ka viņam svarīga būs arī "komunikācija, komunikācija, komunikācija", lai sabiedrībai skaidrotu valdības lēmumus un arī cīnītos pret dezinformāciju, kas apvij daudzus cīņas pret Covid-19 aspektus.

Ministra amata kandidāts norādīja, ka kopumā būtiskas pieejas izmaiņas nozarē neesot pamata gaidīt, jo viņš būšot Ilzes Viņķeles (AP) darbu turpinātājs, savukārt valdības darbā gan no viņa varot gaidīt jaunas iniciatīvas, piemēram, par atbalstu krīzē cietušajām sabiedrības grupām.

Lūgts vērtēt, vai sevi uzskata par kompetentu konkrētā posteņa amata kandidātu, Pavļuts pauda pārliecību, ka veselības nozarē ir daudz zinošu speciālistu, bet vadībā ir nepieciešams pieredzējis politiķis, par kādu viņš sevi uzskata.

Pavļuts skaidroja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks nolēmis raiti virzīt viņu veselības ministra amatam, jo "mums ir svarīgi apliecināt, ka esam valstiski atbildīgs politiskais spēks", lai arī partija joprojām nepiekrīt, ka Viņķeles demisijas pieprasījums būtu bijis pamatots.

Kā ziņots, "Kustība "Par" vakar paziņoja, ka uz veselības ministra amatu gribētu virzīt apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītāju Pavļutu. Šodien par Pavļuta izvirzīšanu šim amatam lems AP Saeimas frakcija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās