foto: LETA
JKP "faktiski neapšauba" Kariņa pozīciju jautājumā par Viņķeles demisijas pieprasījumu
"Jaunās konservatīvās partijas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.
Politika
2021. gada 5. janvāris, 13:20

JKP "faktiski neapšauba" Kariņa pozīciju jautājumā par Viņķeles demisijas pieprasījumu

Jauns.lv / LETA

aunā konservatīvā partija (JKP) "faktiski neapšauba" Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (AP) pozīciju jautājumā par veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) demisijas pieprasījumu, aģentūrai LETA atzina JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Politiķis uzsvēra, ka JKP respektē premjera pozīciju. "Kariņš ir kuģa kapteinis, viņam jārūpējas par to, lai kuģis peldētu pareizā virzienā. Ja viņš saprot un apzinās, ka viss nenotiek gluži tā, kā viņš to vēlētos, un ir lietas, kas prasa uzlabojumus vai restartu, tad mēs no savas puses faktiski neapšaubām Kariņa pozīciju," sacīja deputāts.

Jautāts, vai JKP atbalstīs Viņķeles demisiju, Jurašs sacīja, ka būtu jānogaida visu šodien paredzēto tikšanos rezultāti, taču "pirmšķietami" JKP ir maksimāli ieinteresēta, lai valdības darbs būtu efektīvs, koordinēts, ātrs un spējīgs ne tikai reaģēt uz visām izmaiņām, bet arī būt proaktīvs, apzinoties krīzes izaicinājumus.

"Mūsu visu interesēs ir maksimāli ātri šo pandēmiju ierobežot, maksimāli ātri īstenot vakcinācijas procesu, vakcinējot iespējami vairāk iedzīvotāju, kas ļautu ātrāk tikt vaļā no visiem ierobežojumiem un atgriezties pie normālas ekonomiskās dzīves," pauda politiķis.

Uz jautājumu par to, kas, viņaprāt, varētu būt iespējamais nākamais veselības ministrs un vai jauna ministra ievēlēšanai nepieciešamas kādas rokādes ministru portfeļu sadalījumā partiju starpā, Jurašs atbildēja, ka pagaidām par to runāt pāragri, jo jāsagaida tikšanās noslēgums un jāsaprot, kāds būs pieņemtais lēmums.

Savukārt Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka, lai vērtētu Viņķeles demisijas pieprasījuma pamatotību, sākumā jāsagaida oficiāls Kariņa paziņojums par to.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens teica, ka valdība grūtajā pandēmijas laikā pieņēmusi daudzus un dažādus sabiedrībai nesaprotamus lēmumus, tomēr partija Viņķeles jautājumā paļaujas uz premjera lēmumu un to respektēšot.

"Vai Ilzi Viņķeli noņemt no amata? Tas ir premjeram jāvērtē, jo viņš ir valdības vadītājs un kuģi vada vētras laikā. Ja premjers uzskata, ka šis ir īstais mirklis ministra maiņai un šajā amatā ielikt kādu, kas, iespējams, ir labāks, vēl nemaz nezinot, kurš tas varētu būt, tā nu gan ir premjera paša atbildība. Mēs uz sevi šādu atbildību neuzņemamies. Katra partija izvērtē savu ministru darbu un atbildīgais tomēr par to ir premjers," norādīja Pucens.

Kā ziņots, Kariņš ir iecerējis prasīt veselības ministres Viņķeles demisiju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kariņš līdz šim vairākkārt paudis neapmierinātību ar Veselības ministrijas (VM) un ministres darbībām Covid-19 izplatības ierobežošanā, bet pēdējā laikā kritika tika izteikta par skaidra Covid-19 vakcinācijas plāna neesamību.

Šodien valdībā tika paredzēt skatīt VM izstrādāto vakcinācijas plānu, taču Ministru kabineta sēdes sākuma laiks jau vairākkārt ticis pārcelts.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdības sēde atlikta, lai politiķi pārrunātu šo demisijas pieprasījumu. Kariņš par to konsultējies ar citiem koalīcijas partneriem, no kuriem saņēmis atbalstu demisijas pieprasīšanai.

Kariņam šodien paredzēta tikšanās ar Viņķeles pārstāvēto partiju apvienību "Attīstībai/Par!", kā arī tikšanās ar koalīcijas partneriem, pēc kuras sekos paziņojums par tikšanās rezultātiem.