foto: LETA LETA
Dana Reizniece-Ozola paziņo, ka noliek Saeimas deputātes mandātu
Zaļo un zemnieku savienības biedre, Saeimas deputāte Dana Reizniece Ozola.
Politika
2021. gada 4. janvāris, 10:37

Dana Reizniece-Ozola paziņo, ka noliek Saeimas deputātes mandātu

Jauns.lv

Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nolēmusi nolikt Saeimas deputātes mandātu, jo piekritusi kļūt par starptautiskās šaha federācijas FIDE rīkotājdirektori un valdes priekšsēdētāja vietnieci, liecina viņas paziņojums sociālajā tīklā "Facebook".

"Šis piedāvājums ir ļoti augsts novērtējums ne tikai man personiski, bet arī Latvijai un mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai bijis kādā no starptautiskām sporta organizācijām. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas sporta vārdu pasaulē," viņa pauž paziņojumā.

Viņa norāda, ka nolēmusi aiziet no Saeimas, lai varētu visu laiku un enerģiju veltīt darbam FIDE.

"Mani pēdējie 10 profesionālie gadi saistīti ar politiku. Vēlos pateikties vēlētājiem par uzticību un pastāvīgu atbalstu, kas ļāvis mums kopā paveikt Latvijai nozīmīgas lietas. Atvērt gāzes tirgu, pasargāt cilvēkus no ātro kredītu jūga, ieviest 0% UIN likmi reinvestētajai peļņai, mazināt ēnu ekonomiku. Ar pilnu atdevi esmu strādājusi gan valdībā, gan Saeimā, pozīcijā un opozīcijā," skaidro Reizniece-Ozola.

Politiķe pauž, ka jaunais amats neprasa aizbraukšanu no Latvijas.

Reizniece-Ozola bijusi vairāku Saeimas sasaukumu deputāte. Iepriekš ieņēmusi arī ekonomikas un finanšu ministres amatus. 

Šaham viņa pievērsusies jau skolas gados.