foto: LETA
Valstī stājas spēkā komandantstunda
Elizabetes iela komandantstundas laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.
Sabiedrība
2020. gada 31. decembris, 22:00

Valstī stājas spēkā komandantstunda

Jauns.lv

31. decembrī plkst. 22.00 visā Latvijā spēkā stājusies komandantstunda, kas nozīmē, ka līdz pat 1.janvāra plkst. 5 rītā iedzīvotājiem ir jāuzturas savā dzīves vietā.

Pārvietošanās ierobežojumi noteiktajās nakts stundās neattiecas uz personām, kuras dodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās vai veic darba vai dienesta pienākumus. Tāpat šī prasība neattiecas uz pārvietošanos, kas nepieciešama ārstniecības pakalpojumu saņemšanai vai dzīvnieku veterinārmedicīniskajai aprūpei, vai diennakts aptiekas apmeklējumam.

Atstājot dzīvesvietu, līdzi jābūt pašapliecinājumam, kurā norāda personas datus, dzīvesvietas adresi, pārvietošanās iemeslu, un pārvietošanās galamērķi. To nepieciešams aizpildīt brīvā, elektroniskā vai drukātā formā. Ikvienam iedzīvotājam ir pienākums ņemt līdzi arī pasi vai ID karti.

foto: Valsts policija

Jāatgādina, ka, sagaidot Jauno gadu, uguņošanu pusnaktī drīkst rīkot tikai no privātmāju pagalmiem, netiekoties ar citām mājsaimniecībām.

Pārvietošanās aizlieguma ievērošanas kontroli veic Valsts policija. Par noteikumu vai citu ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpšanu paredzēts arī sods.

Policijas patruļas komandantstundas laikā

Pagājušajā naktī policija pārbaudījusi 4742 personas par komandantstundas neievērošanu, lielākoties cilvēkus brīdinot mutiski, taču īpaši bravūrīgiem pārkāpējiem piemērota soda nauda ...

gallery icon
35

Komandanstunda stāsies spēkā arī 1., 2., 3. un 4.janvārī, kā arī 8. un 9.janvārī.