Sabiedrība
2020. gada 30. decembris, 15:37

Kam un kā mājsēdes laikā pirms došanās ārā obligāti ir jāaizpilda apliecinājums

Jauns.lv

No 30. decembra līdz 4. janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī ik dienu laika posmā no pulksten 22.00 līdz 05.00 personām, kurām jāatstāj dzīvesvieta attaisnojošu iemeslu dēļ, obligāti jāaizpilda apliecinājums, norāda Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis apliecinājums jāaizpilda gadījumos, ja persona komandantstundas laikā dodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās, vai veic darba vai dienesta pienākumus, kā arī personām, kurām nepieciešama ārstniecības pakalpojumu saņemšana vai dzīvnieku veterinārmedicīniskā aprūpe.

Apliecinājumu aizpilda katra persona individuāli. Arī gadījumā, ja persona dodas pildīt darba pienākumus, apliecinājumu pilda pats darbinieks, ne darba devējs, izņemot operatīvo dienestu darbiniekus.

Apliecinājums ir jāaizpilda pirms telpu pamešanas. 

Kādā formā jāaizpilda pašapliecinājums?

Pašapliecinājuma formas paraugs atrodas Valsts policijas mājaslapā un tiks izvietots arī citu valsts institūciju mājaslapās. To nepieciešams aizpildīt brīvā, elektroniskā vai drukātā formā.

Kas jānorāda pašapliecinājumā?

Pašapliecinājumā persona norāda savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, dzīvesvietas atstāšanas iemeslu un laiku, kā arī kontaktinformāciju. Ja dzīvesvietas atstāšanas iemesls ir darba pienākumu pildīšana, apliecinājumā jānorāda arī darba vietas nosaukumu un vadības (kontaktpersonas) kontakttālrunis.

Kam jāuzrāda šis apliecinājums?

Aizpildīts pašapliecinājums jāuzrāda pēc Valsts vai pašvaldības policijas un Valsts robežsardzes pārstāvju pieprasījuma. Tāpat personām jābūt līdz personu apliecinošam dokumentam – pasei vai ID kartei.

Kas kontrolēs noteiktos ierobežojumus?

Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policijām, Valsts robežsardzi veiks šo ierobežojumu kontroli. Tāpat atbalstu ierobežojumu uzraudzībā sniegs arī Zemessardze.

Kāds ir sods, ja netiek ievēroti noteiktie drošības ierobežojumi?

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Fiziskām personām sods var sasniegt 2000 eiro, juridiskām personām – 5000 eiro.