foto: reklāmas darbnīca “Kopa”
Kariņa spārnoto izteicienu "Draugi, nav labi" iemūžina uz sejas maskām un zeķēm. FOTO
Gulbenes reklāmas darbnīca “Kopa” piedāvā dažādus aksesuārus ar spārnoto premjera Kariņa frāzi “Draugi, nav labi”.
Novadu ziņas
2020. gada 10. decembris, 06:13

Kariņa spārnoto izteicienu "Draugi, nav labi" iemūžina uz sejas maskām un zeķēm. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Gulbenes reklāmas darbnīca “Kopa” premjera Krišjāņa Kariņa spārnoto izteicienu “Draugi, nav labi” no 29. novembra uzrunas tautai par Covid-19 briesmām iemūžina uz sejas maskām, zeķēm, krekliem, cepurēm un krūzītēm. Ideja uzņēmuma saimniekiem radusies vienas nakts laikā – pēc Kariņa nesakarīgās uzrunas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kariņa spārnotais teiciens “Draugi, nav labi” uz maskām, zeķēm, krekliem un cepurēm

Gulbenes reklāmas darbnīca “Kopa” premjera Krišjāņa Kariņa spārnoto izteicienu “Draugi, nav labi” no 29. novembra uzrunas tautai par Covid-19 briesmām ...

gallery icon
18

Jauns.lv jau rakstīja, ka svētdienas, 29. novembra, vakarā frāze “Draugi, nav labi” no Latvijas Televīzijā tiešraidē premjera teiktās uzrunas sabiedrībai saistībā ar Covid-19 izplatību uzreiz pamatīgi uzjautrināja un iedvesmoja daudzus tūkstošus Latvijas pilsoņus. Reklāmas apdrukas uzņēmuma “Kopa” vadītāju Volodina ģimeni tā ne tikai uzjautrināja, bet arī iedvesmoja jaunai biznesa idejai. Uzņēmuma vadītāja Jura Volodina sieva Ilze Jauns.lv pastāstīja:

“Tajā svētdienas vakarā no Kariņa uzrunas mēs visi gaidījām kaut ko vairāk. Noklausījos to uzrunu un vēlāk vīram teicu, ka saistībā ar to gribu kaut ko uztaisīt. Nākamajā vakarā ķērāmies pie darba un tikai sešos no rīta pabeidzām to drukāt virsū dažādiem produktiem – uz sejas maskām, zeķēm, t-krekliem, cepurēm, krūzītēm, iepirkuma maisiņiem. Tas bija īsts nakts darbs!”.

Spārnotās frāzes uzdruku uz izvēlētā aksesuāra klients var izvēlēties, kādā krāsā vēlas. Pagaidām lietas ar spārnoto Kariņa runas pērli pārsvarā pasūta tikai vietējie – cilvēki no Gulbenes novada, kuriem tās ir arī oriģināla dāvanas saviem radiem un draugiem citviet Latvijā. Ilze zina stāstīt, ka vairākas krūzītes, sejas maskas un cepurītes ar Kariņa runas citātu jau aizceļojušas uz Rīgu, un pasūtījumi turpinās… Sejas maskas izmaksā sešus eiro, zeķes – 9 eiro, krūzīte – 6,50 eiro, bet krekla cena atkarīga no tā, vai to gribas ar īsām vai garām piedurknēm.

foto: reklāmas darbnīca “Kopa”
Ilze Volodina no reklāmas darbnīcas “Kopa” par inovatīvo biznesa risinājumu: “Tas bija vienas nakts darbs”.

Šī nav pirmā reize, kad uzņēmīgie Volodini uz kāda aksesuāra uzdrukā folklorizējušos politiķa izteicienu. Kad nāca pirmais sejas masku uzrāviens, firmas īpašnieks Juris Volodins uz savas sejas maskas uzdrukāja pērnruden folklorizējušos Kariņa spārnoto izteicienu, saistībā ar valsts budžetu: “Naudas ir tik daudz, kā nekad nav bijis”. 

Jautāta, vai reklāmas darbnīca nedomā iemūžināt prezidenta Egila Levita frāzi, šonedēļ komentējot Covid-19 situāciju valstī: “Cilvēkiem, kuri nomiruši no Covid-19, Ziemassvētku nebūs”, Volodina atbild noliedzoši – izteiciens ir pārāk cinisks un to šādā – apdruku veidā nav ētiski izmantot aiz cieņas pret aizgājējiem.

foto: reklāmas darbnīca “Kopa”
Jau iepriekš tapušas sejas maskas ar kādu citu Kariņa runas pērli: ““Naudas ir tik daudz, kā nekad nav bijis”.

Tomēr radošā dzirksts un kāda jauna ideja varētu parādīties pēc Ziemassvētku un Jaungada apsveikumu uzrunu noklausīšanās – iespējams, tajās valsts augstākās amatpersonas izcelsies ar kādu jancīgu un atmiņā paliekošu prātulu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās