foto: LETA
Dzintars: nākamā gada budžeta alternatīva - valdības krišana bez iespējas ātri nonākt pie jaunas
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.
Politika
2020. gada 16. novembris, 22:05

Dzintars: nākamā gada budžeta alternatīva - valdības krišana bez iespējas ātri nonākt pie jaunas

Jauns.lv / LETA

Saeimai nepieņemot nākamā gada valsts budžetu, būtu jāpiedzīvo valdības "krišana" bez iespējas ātri nonākt pie jaunas, šodien pēc koalīcijas partiju tikšanās žurnālistiem atzina Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

Viņš akcentēja, ka daļa no šodienas sanāksmes tika veltīta, lai pārliecinātos, ka visas koalīcijas partijas ir gatavas atbalstīt nākamā gada budžetu.

"Labs kompromiss ir labs, kad katrs paliek mazliet neapmierināts," sacīja politiķis, uzsverot, ka nākamā gada budžeta projektā ir virkne pozitīvu lietu, piemēram, būtiski tiks palielināts finansējums veselības nozarei, pedagogiem. Taču politiskā spēka ieskatā budžeta "vājā vieta" ir nepietiekama nevienlīdzības mazināšana īpaši attiecībā uz ģimenēm ar bērniem.

"Katrs koalīcijas partneris varētu nosaukt budžeta trūkumus, taču jāsaprot, ka, ja Saeima budžetu neapstiprinās, tad alternatīva būtu valdības krišana bez iespējas nonākt ātri pie jaunas valdības. Attiecīgi tad arī nebūtu finansējuma mediķiem. Tā vietā būtu balsojumi, kas būtu atkarīgi no Gobzema un "Saskaņas" dažādās kombinācijās," scenārijus vērtēja deputāts.

Viņš atzina, ka koalīcijas partijas nejūt sajūsmu, ko izdevās vienoties, tomēr panāktā vienošanās ir labāka, nekā ja tās nebūtu vispār. Dzintars arī prognozēja, ka 2021.gada budžeta pieņemšana būs "turbulencēm pilna" līdz pat pēdējam mirklim, taču Nacionālā apvienība gatava budžetu atbalstīt.