foto: Paula Čurkste/LETA
VIDEO: ar veciem sporta apaviem pie valdības nama protestē pret ierobežojumiem sportot iekštelpās
Pie Ministru kabineta notiek protests pret valdības lēmumu ierobežot grupu treniņus slēgtajās telpās.
Sabiedrība
2020. gada 20. oktobris, 15:58

VIDEO: ar veciem sporta apaviem pie valdības nama protestē pret ierobežojumiem sportot iekštelpās

Jauns.lv

Otrdien Ministru kabineta ēkas noritēja protesta akcija pret valdības lēmumu ierobežot grupu treniņus slēgtās telpās un lai pieprasītu “izbeigt sporta sekciju un interešu pulciņu diskrimināciju”.

Protesta akcijas rīkotāji uzskata, ka “Ministru kabineta lēmums par jebkuru organizēto fizisko nodarbību iekštelpās faktisko aizliegumu ne tikai negatīvi ietekmēs sociālo mikroklimatu Latvijas pilsētās, bet arī atņem iespēju normāli strādāt simtiem treneru un pulciņu pasniedzēju, nedodot viņiem pretī nekādu valsts atbalstu”.

Ar lietotiem sporta apaviem pie Ministru kabineta protestē pret ierobežojumiem sportot iekštelpās

Šodien Ministru kabineta ēkas pulksten 11.30 noritēja protesta akcija pret valdības lēmumu ierobežot grupu treniņus slēgtās telpās un lai pieprasītu ...

gallery icon
8

Īpaši aktuāli tas esot pašlaik, kad skolās ir brīvlaiks un bērni būs spiesti paši rast sev nodarbošanos, tā vietā, lai organizēti un ievērojot visās sociālās distancēšanās prasības, apmeklētu sporta nodarbības un interešu pulciņus.

Pasākuma laikā valdība tiks aicināta nekavējoties grozīt pieņemto lēmumu un atļaut turpināt treniņus un apmācību.

Pasākuma rīkotāji, kuru priekšgalā ir pretrunīgi vērtētais, savulaik no “Saskaņas” izslēgtais, bijušais Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (“Alternative”), aicināja protesta dalībniekus atnest uz pasākumu vecos sporta vai deju apavus, kas simbolizēšot “uz ielām izmestos” sportistus, trenerus, interešu izglītības pasniedzējus un audzēkņus.

Apavi tika novietoti pretī Ministru kabineta ēkai. Kopumā, pēc Jauns.lv novērojumiem, pasākumā pulcējās ap 50 cilvēku, vairums no tiem sporta nozares pārstāvji.

Protesta akcijas noslēgumā, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), bez viņa klātbūtnes tika simboliski pasniegta nievājoša medaļa, novietojot to uz ietves pretī Ministru kabinetam.